Connect with us

Hol vásárolhatunk használt autót biztonságos? Hát itt!

what-you-should-know-about-the-used-car-market

Garázs

Hol vásárolhatunk használt autót biztonságos? Hát itt!

Hol vásárolhatunk használt autót biztonságos? Hát itt!

A Virgo Systems fejlesztette a Joautok.hu használt autó kereskedelmi weboldalt

Alig három hónapnyi pörgős fejlesztőmunkával készült a Joautok.hu weboldal, amely biztonságosabbá teszi a használtautó vásárlást. Az e-commerce szakértő Virgo Systems szakembereinek közel 600 embernapnyi munkája van a projektben, ennek kétharmada a fejlesztői munka, a többi tesztelésre, előkészítésre és projektmenedzsmentre ment. A munka két különlegessége az application programming interface (API) használata és a rendkívül rövid határidő volt.

 

Az elektronikus kereskedelem egyik izgalmas szegmense a használtautók piaca. Ez azonban még a hozzáértők számára is számos buktatót rejthet magában – akár vevői, akár eladói oldalon. Az egyik meghatározó hazai médiavállalat részeként nemrég alakult cég azt a célt tűzte maga elé, hogy innovatív digitális termékével ezt a területet alakítja át.

“Szerettük volna a tisztességesen működő kereskedők kínálatát összekapcsolni azokkal a biztonságorientált vásárlókkal, akik időt, energiát és pénzt spórolva szeretnék elkerülni a használtautó-vásárlás során felmerülő buktatókat. Ehhez egy olyan használtautó-piacteret vizualizáltunk, ahol azok a hirdetések kapnának figyelmet és kiemelt pozíciót, amelyekhez megfelelő mennyiségű dokumentáció áll rendelkezésre”

–  mesélt a projektről Halász Bertalan vezérigazgató.

A megbízók szoros határidőt szabtak a fejlesztőknek, de természetesen kiváló munkát akartak.

Fejlesztői munka

A követelményrendszer egyértelművé tette, hogy a fejlesztés leghatékonyabban agilis módszertannal történhet.A Virgo szakemberei úgy alakították ki a környezetet, hogy a hazai szoftverfejlesztői gyakorlatban még ritkaságszámba menő megoldással a backend és frontend API-val (application programming interface) kommunikál egymással. Ez a későbbi mobilos fejlesztéseket is könnyebbé teszi.

A tényleges együttműködés követelményelemzéssel indult. A cél az volt, hogy minél gyorsabban elkezdődhessen a fejlesztés, mivel határozott és szoros határidővel rendelkezett a projekt. Egy kisebb fejlesztő csapat látott munkának, de a gárda folyamatosan bővült – a csúcson közel 20 ember dolgozott a feladaton. A szakemberek összesen közel 600 embernapot dolgoztak a projekten az éles indulásig, ebből 400 1. oldal embernapnyi volt a fejlesztői időráfordítás, 90 napot teszteléssel töltöttek, míg a maradék 110 embernap ment a projekt előkészítésére és a projektmenedzsmentre.

„Úgy gondolom, jól hasznosítottuk jelentős e-commerce tapasztalatainkat. Büszkék vagyunk arra, hogy a projekt határidőre elkészült és sikerült a meghatározott költségkereten belül maradni. Úgy vélem, maga a termék alkalmas arra, hogy a jelenlegi elektronikus használtautó kereskedelmi piacon rövid időn belül meghatározó szereplő legyen”

– mondta Ángyánné Germán Krisztina product owner.

A különleges piac

A Jóautók.hu az első ellenőrzött használtautó piactér, minősített eladókkal és dokumentált autókkal. Az ellenőrzés azt jelenti, hogy az operátorok minden meghirdetett magyar rendszámmal rendelkező autót leellenőriznek a Belügyminisztérium hivatalos adatbázisában a következő adatokra: hivatalos km óra állás bejegyzések (eredetiségvizsga, műszaki vizsga alkalmával), szín, forgalmi státusz, körözési státusz. Az adatok fényében ellenőrzik a hirdetésben szereplő km óra állást, és a többi, előéletre vonatkozó dokumentumot (külföldi rendszámú autók esetében is van ellenérzés, de ettől némiképp eltérő). A kereskedőket is ellenőrzik egyrészt pénzügyi, másrészt vevői elégedettségi szempontból.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő