Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megéri a vesződséget

Garázs

Megéri a vesződséget

Parrot MKi 9200
Az autóvezetés közbeni szabályos mobiltelefonálást segítő eszközök végeláthatatlan választékából egy különösen funkcionális, minőségi modellt mutatunk be.

A legutóbb vizsgált – mindenféle szakértelem nélkül, pillanatok alatt üzembe helyezhető – autós Bluetooth-kihangosítóval ellentétben a Parrot MKi 9200 bizony igényel némi kábelezést, szöszmötölést. Miről is van szó? A készülék „agyát” az autó audiorendszerére kell csatlakoztatni, s a szakszerű bekötést, illetve az ezt megelőző műszerfal-megbontást, meg a zajszűrő elektronikával is rendelkező, kettős mikrofon és a 2,4 colos képátlójú TFT LCD kijelző helyének kiválasztását ajánlatos szakemberre bízni.

A kényes műveletek után viszont egy igen praktikus rendszert üdvözölhetünk a fedélzeten, amely sokkal többet tud „mezei” társainál. Kezelése meglehetősen felhasználóbarát: a vezeték nélküli kezelőegységen lévő zöld gomb – a mobiltelefonokhoz hasonlóan – a hívások fogadására, a piros a megszakítására szolgál, míg a középső tekerőgombbal lehet navigálni a rövid ismerkedés után semmi kellemetlenséggel nem szolgáló menüben, ami a színes kijelzőn tanulmányozható.

A használatbavétel első lépéseként persze a Bluetooth-képes telefonunkkal kell párosítani a kihangosítót, aztán kedvünkre válogathatunk az extraszolgáltatások között. Mobilunk telefonkönyve áttölthető a Parrot memóriájába, s a névlista megjeleníthető a színes kijelzőn. Mi több, ha egy telefonkönyvi bejegyzéshez képet is társítottunk, híváskor ez is megjelenik a képernyőn. A már említett tekerőgomb segítségével villámgyorsan a kívánt kontaktnévhez jutunk, s már indíthatjuk is a hívást. Ennél is egyszerűbb, s az autós használat során különösen praktikus funkció a kéz nélküli híváskezdeményezés, vagyis a hangtárcsázás.

Itt még nem ér véget az MKi 9200 tudása. Zenelejátszóként is funkcionál, többféleképpen: a mellékelt audiokábellel iPod/iPhone, pendrive vagy MP3 lejátszó csatlakoztatható hozzá. Akinek ez sem elég, memóriakártyáról is csillapíthatja zeneéhségét, ugyanis a kijelző kártyaolvasót rejt… A zenelejátszót is a vezeték nélküli vezérlőegységről lehet felügyelni, az alsó gombsorral – egyszerű és nagyszerű!

Telefonálás közben aztán megértjük, mi szükség volt a komplikált beszerelésre. A Parrot a bejövő és kimenő hívások esetén is elnémítja autórádiónkat – és beszélgetőpartnerünk a hangszórókból szól hozzánk! Szépen, tisztán, érthetően. Mikrofonjára sem lehet panasz: hatásosan nyomja el a környezeti zajokat, ennek köszönhetően jól hallják mondanivalónkat a vonal túlsó végén.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy bár a Parrot (egyelőre) kevéssé ismert márkanév nálunk, MKi 9200-as modelljük kezelhetőség, tudás és hangminőség terén is versenyben van a nagy telefongyártó cégek szettjeivel. A hazai közbiztonsági viszonyok ismeretében mindenképpen említést érdemlő, igen szerencsés megoldás, hogy a távirányító és a dokkolóegység-szerű foglalatban ülő kijelző is egy mozdulattal kiemelhető helyéről, és zsebre vágható. A disztribútor (Cellect Kft.) tájékoztatása szerint 55 ezer Ft körüli összeg szerepelhet a praktikus kis Parrot árcéduláján.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés