Connect with us

technokrata

A Fujitsu újdonsága nem tud hibázni

fujitsu

Dotkom

A Fujitsu újdonsága nem tud hibázni

A Fujitsu intelligens gyártástervezési modellje gyors, hatékony és szinte nem is hibázik.

A Fujitsu Laboratories of Europe a 3D-modellek hasonlóságának vizsgálatán alapuló, új technológiát mutatott be az intelligens tervezéshez és gyártáshoz. Az új 3D-modell több mint 96 százalékos pontossággal képes automatikusan megkeresni a nagy komponens-adatbázisokban a kívánt elemet. Mélytanulás segítségével gyorsítja a gépészeti tervezést, és teszi lehetővé a géptervezők számára a meglévő modellek, azok komponensei és a kapcsolódó gyártási adatok gyors és eredményes azonosítását. Jelenleg ez a művelet teszi ki a géptervezési munka több mint 50 százalékát.

A Fujitsu tervezési minőséget és produktivitást javító technológiája több előnyt is ígér a felhasználó szervezetek számára. Kézenfekvő alkalmazási területe a termékadatok kezelése, ahol lehetővé teszi a nagyméretű 3D modelltárak gyors felcímkézését és metaadatokkal való kiegészítését. A Fujitsu 3D-modell keresési technológiájára épülő fürtözési eszközök napokról vagy akár hetekről néhány órára mérséklik a kiterjedt 3D-modellegyűjtemények felcímkézéséhez szükséges időt. A 3D-modell keresési megoldás a tervezők fejlesztési környezetébe integrálva a tervezést is rendkívüli mértékben felgyorsítja. Lehetővé teszi például, hogy a szakemberek közvetlenül azonosítsák az adatbázisban az őket érdeklő komponenseket (pl. furatokat, csatlakozó- és merevítőelemeket) a manuális keresés helyett, ami jelentősen gyorsítja a tervek ellenőrzését. Az egyes komponensek formájából adódó tervezési problémák még a prototípus elkészítése előtt gyorsan azonosíthatók.

fujitsugyartas

A 3D-modell keresési megoldás technológiája

A Fujitsu technológiájának „lelke” egy mély neurális hálózat, amelynek tanítására az ImageNet adatbázis[1] több mint 1 millió képének 2D-képadatait és a Fujitsu saját gyártásterveinek 3D-modelladatait használták – ez utóbbiak segítenek elérni a nagy pontosságot a 3D CAD-modellek keresésénél.  A mély hálózat kinyeri a 3D-modellek jellemzővektorait, amelyek a modellek méretével együtt lehetővé teszik a 3D-modellek felületének tájolástól független, nagy pontosságú leírását.

Az alig néhány másodpercet igénylő keresési folyamat minden elemhez készít egy leírást, és azt összehasonlítja az adatbázisban szereplő több tízezer modellel. A keresés ezután kiadja a hasonló modellek pontosság szerint rendezett listáját. Az új módszer pontossága a CAD-modellek több osztályánál is 96% százalék feletti, és a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a módszer használatának további osztályokra való kiterjesztésén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák