Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ütős funkciót kaphat a Windows 10

Dotkom

Ütős funkciót kaphat a Windows 10

Hamarosan akár a Windows 10-es telefonon is folytathatjuk a számítógépen elkezdett cikk olvasását.

Az Apple 2014-ben, az OSX 10.10-es verziójában vezette be a Handoff funkciót. A szolgáltatás lényege, hogy  az eszközök állandóan kapcsolatban vannak egymással, így ha a felhasználó egy WiFi hálózaton tartózkodik, úgy akár a számítógépén is felveheti az iPhone-ra érkező hívását vagy épp megválaszolhatja a frissen érkezett SMS-ét.

Természetesen nemcsak a Mac, de az iPad vagy iPhone nyomkodása során is előnyökkel jár a Handoff, hiszen ilyenkor lehetőség van arra, hogy a számítógépen elkezdett cikket az iOS alapú eszközön fejezzük be. Különböző kiegészítőkkel ez a funkció már Windows-ra és Androidra is elérhető volt, ám most úgy tűnik, hogy hamarosan natívan is megérkezik a szolgáltatás a Windows 10-re.

handoffwin10

 

Legalábbis erre utal, hogy fejlesztők felfedeztek egy olyan opciót a Windows 10 egyik bétaverziójában, amely alapján egy egyszerű kapcsolóval ki- illetve bekapcsolható lesz a Handoff. A fotó tanulsága szerint a Microsoft Bluetooth kapcsolaton keresztül oldaná meg az összeköttetést, ez némiképp eltér attól, amit az Apple használ.

Bár a képernyőképből sok mindent nem lehet megtudni, valószínűsíthető, hogy a funkció Windows 10 exkluzív lesz (mobilon és PC-n egyaránt), azaz az androidos telefonoknál továbbra is egy harmadik fél által készített alkalmazásra lesz szükség.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés