Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez az újdonság még Obamát és Merkelt is lenyűgözte!

Dotkom

Ez az újdonság még Obamát és Merkelt is lenyűgözte!

Angela Merkel német kancellár és az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama hétfőn, a Hannoveri Vásáron tett látogatásuk során az elsők között tekinthette meg az ABB úttörő, új, intelligens érzékelőjét.

A világ két kiemelkedő vezetőjének bemutatták, hogy az ABB felhőalapú szolgáltatásokra csatlakoztatott intelligens érzékelője hogyan képes javítani sok száz millió villanymotor termelékenységét. Ezzel a digitális ABB megoldással először válik lehetővé a kisfeszültségű motorok integrálása a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetébe.

A két politikai vezetőnek, akiket az ABB vezérigazgatója, Ulrich Spiesshofer kalauzolt az ABB standján, az ABB együttműködő robotja, Yumi bemutatta, hogy az intelligens érzékelő milyen könnyen felszerelhető a kisfeszültségű villanymotorral. A motor teljesítményadatait vezeték nélküli kapcsolaton át kivetítették egy nagy képernyőre, és szemléltették, hogy miként előzhetők meg a váratlan meghibásodások, és hogyan csökkenthető az energiafogyasztás.

Az intelligens érzékelő komoly érdeklődést keltett Hannoverben.  A világ két vezető politikusa mellett szépszámú olyan potenciális ügyfél is érdeklődött a termék iránt, akik számára az érzékelő alkalmazása komoly előnyöket ígér. Az ABB intelligens érzékelője még ebben az évben piacra kerül.

ABB_Merkel-Obama-Spiesshofer-Scheu

Az ABB szintén az idei Vásáron mutatja be az új, felhasználói igényekre szabható, a hajtások távoli állapotfelügyeletét biztosító szolgáltatását.

Az ABB a Dolgok Internetére épülő, innovatív szolgáltatása pontos, valós idejű információkat szolgáltat a hajtással kapcsolatos eseményekről, segít előre jelezni a karbantartási igényeket, az üzemi kockázatokat és a lehetséges rendszerhibákat. Lehetővé teszi, hogy a berendezés jobb teljesítményt nyújtson, és hosszabb legyen az élettartama, segítségével a tervezett módon folyhat a termelés.

A szolgáltatás a távoli adatok felhasználásával segíti az előrejelző (prediktív) karbantartás megtervezését. A szolgáltatás keretében szakértői elemzési jelentés készül a hajtás állapotáról, e-mailben megelőző riasztásokat küldenek a lehetséges hibákról vagy a korlátozott rendelkezésre állásról, így biztosítva a berendezés megfelelő rendelkezésre állását, megbízhatóságát és karbantarthatóságát.

Azokban az iparágakban, ahol a berendezések állásidejének jelentős költségkihatása van, új módszerekre van szükség a jövőbeni kockázatok értékelésére. Mivel a hajtás teljesítményadatai könnyen hozzáférhetők, ezért ezen információk felhasználásával megismerhető, hogyan üzemel a berendezés, és melyek azok a problémák, amelyek miatt meghibásodhat. Az így nyert információk lehetővé teszik, hogy az üzemeltetők maximalizálják a hajtás teljesítményét, és meghosszabbítsák az élettartamát. Az ABB távoli állapotfelügyelete (Remote Condition Monitoring) még ennél is többre képes: a távoli adatok felhasználásával beazonosítja a rendszer lehetséges meghibásodásának vagy a termelési problémáknak korai jeleit.

A szolgáltatás segítségével például felderíthető a túlmelegedés, amely váratlan termeléskieséseket okozhat, majd végül a hajtás károsodásához vezethet. A félvezetők meghibásodásait is képes megelőzni.

ABB_tavoli_allpotfigyelo

A felügyeleti igények felmérését követően az ABB szakembere a felhasználóval egyeztetve meghatározza azt a rendszerkonfigurációt, amely a legjobban megfelel a felhasználó céljainak. A szolgáltatásokat a konkrét igényekre lehet szabni.

Azt követően, hogy a myABB Customer Portálon létrehozzák az ügyfél személyes fiókját, a felhasználók a laptopjukon, az asztali gépükön vagy a mobil eszközeikről is monitorozni tudják az élő adatokat, köztük a rendelkezésre állást, az állapotot és a működési paramétereket. Testreszabott diagramokat és grafikonokat tartalmazó teljesítményjelentések is készíthetők.

A távoli állapotfelügyelet az ABB következő hajtástípusaihoz áll rendelkezésre: ACS880, ACS800, ACS1000, ACS2000, ACS5000, ACS6000 és ACS500W.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 135.000 alkalmazottat foglalkoztat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés