Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalom a Microsoftnál: Jönnek az androidos alkalmazások!

Dotkom

Forradalom a Microsoftnál: Jönnek az androidos alkalmazások!

Ezzel a lépéssel behozza a lemaradását a Microsoft platformja.

Régóta pletykálták, most végre hivatalosan is bejelentették a BUILD konferencián: Jönnek az androidos alkalmazások a Windows 10-re. Ez a lépés óriási hatással lehet az okostelefonos piacra, ugyanis eddig elsősorban a csekély alkalmazáskínálat tartotta vissza a felhasználókat a Windows Phone alapú készülékektől. A Microsoft nem bízta a véletlenre, a Windows 10 ugyanis lényegében tartalmaz egy Android alrendszert, így a fejlesztőknek elég a Java és C++ kódot tartalmazó szoftverüket egy apró finomhangolásnak alávetni és máris kikerülhet a Microsoft áruházába a program.

windows10_1

Ez lényegesen gyorsabb fejlesztést eredményez, hiszen az alapoktól való elkészítés helyett csak optimalizálást kell végrehajtani.  Örülhetnek az iOS fejlesztők is, ugyanis mostantól az Apple készülékeire írt szoftverek is elfuthatnak a Windows 10-es telefonokon, mindössze az Objective C kódot kell lefuttatni és néhány ponton módosítani a  Microsoft Visual Studio-val.

A Microsoft az elmúlt időszak során már több ízben is megmutatta, hogy komoly változások zajlanak a cég berkein belül, azonban mindeddig ez a legdurvább bejelentés. Kétségtelen tény azonban, hogy erre szükség is volt, hiszen gyakran előfordult, hogy egy program csak hónapokkal vagy épp évekkel később érkezett meg a platformra. Ennek a késésnek az egyik mintapéldája a Vine, a népszerű videós alkalmazás pár hónappal ezelőtt jelent meg Windows Phone-ra, közel két évvel az iOS-es rajt után.

microsoftplatform

Jelenleg már csak egyetlen kérdés foglalkoztatja az érdeklődőket, mégpedig az, hogy hogyan is fognak kinézni ezek az alkalmazások. Tény, hogy sok játék esetén nem számít, azonban specifikus alkalmazások gyakran támaszkodnak az őket futtató telefon szoftveres elemeire. Valószínűsíthető, hogy a Microsoft erre is talált már megoldást, ezt azonban még nem árulták el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés