Connect with us

technokrata

Forradalom a Microsoftnál: Jönnek az androidos alkalmazások!

microsoftplatform

Dotkom

Forradalom a Microsoftnál: Jönnek az androidos alkalmazások!

Ezzel a lépéssel behozza a lemaradását a Microsoft platformja.

Régóta pletykálták, most végre hivatalosan is bejelentették a BUILD konferencián: Jönnek az androidos alkalmazások a Windows 10-re. Ez a lépés óriási hatással lehet az okostelefonos piacra, ugyanis eddig elsősorban a csekély alkalmazáskínálat tartotta vissza a felhasználókat a Windows Phone alapú készülékektől. A Microsoft nem bízta a véletlenre, a Windows 10 ugyanis lényegében tartalmaz egy Android alrendszert, így a fejlesztőknek elég a Java és C++ kódot tartalmazó szoftverüket egy apró finomhangolásnak alávetni és máris kikerülhet a Microsoft áruházába a program.

windows10_1

Ez lényegesen gyorsabb fejlesztést eredményez, hiszen az alapoktól való elkészítés helyett csak optimalizálást kell végrehajtani.  Örülhetnek az iOS fejlesztők is, ugyanis mostantól az Apple készülékeire írt szoftverek is elfuthatnak a Windows 10-es telefonokon, mindössze az Objective C kódot kell lefuttatni és néhány ponton módosítani a  Microsoft Visual Studio-val.

A Microsoft az elmúlt időszak során már több ízben is megmutatta, hogy komoly változások zajlanak a cég berkein belül, azonban mindeddig ez a legdurvább bejelentés. Kétségtelen tény azonban, hogy erre szükség is volt, hiszen gyakran előfordult, hogy egy program csak hónapokkal vagy épp évekkel később érkezett meg a platformra. Ennek a késésnek az egyik mintapéldája a Vine, a népszerű videós alkalmazás pár hónappal ezelőtt jelent meg Windows Phone-ra, közel két évvel az iOS-es rajt után.

microsoftplatform

Jelenleg már csak egyetlen kérdés foglalkoztatja az érdeklődőket, mégpedig az, hogy hogyan is fognak kinézni ezek az alkalmazások. Tény, hogy sok játék esetén nem számít, azonban specifikus alkalmazások gyakran támaszkodnak az őket futtató telefon szoftveres elemeire. Valószínűsíthető, hogy a Microsoft erre is talált már megoldást, ezt azonban még nem árulták el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő