Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságosabb POS terminál üzemeltetés a SUSE-tól

Dotkom

Biztonságosabb POS terminál üzemeltetés a SUSE-tól

A Novell bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 legfrissebb változata, mely megoldás még biztonságosabbá teszi a POS terminálok üzemeltetését a kiskereskedőknek.

A nemrégiben bemutatott SUSE Linux Enterprise 11 SP2 alapjain működő termék a kifejezetten kiskereskedések számára kialakított SUSE Linux Enterprise Point of Service rendszer funkcióit bővíti ki, amely többek között a bankkártyás fizetést lehetővé tevő POS terminálok telepítését és használatát könnyíti meg a kiskereskedelmi üzletekben.

„A SUSE Linux Enterprise Point of Service jelenleg az egyetlen felügyelt, Linux alapú kliens szerver megoldás a piacon, amelyet kifejezetten a kiskereskedelmi piac igényeinek megfelelően alakítottak ki. A legfrissebb változatban megtalálható új funkcióknak köszönhetően a POS terminálok telepítése és kezelése biztonságosabbá, a rendszerfelügyelet pedig egyszerűbbé válik” – mondta el Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE Linux Enterprise Point of Service tartalmaz felügyeleti szervert és point of service (POS) telephelyi kiszolgálókat egyaránt. Emellett magában foglal olyan eszközöket és sablonokat is, amelyek operációs rendszer lemezképek létrehozásában, kiosztásában és karbantartásában segítik a szakembereket, számos különféle POS eszköz esetében. A SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 legújabb változatának segítségével a kiskereskedők tehát csökkenthetik a boltokban és az adatközpontban felmerülő költségeket, miközben a biztonság és a megbízhatóság szintje magasabbá válik.

A biztonsági kiegészítések között szerepel a teljes lemeztitkosítás a terminálokon az adat- és gyökérpartíciókon egyaránt, megkönnyítve az informatikai szakemberek számára a Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) szabványoknak megfelelő rendszerek kialakítását. Az informatikusok emellett központilag, a tűzfalon belül, rendszerenként kezelhetik a szoftverfrissítéseket a beépített Subscription Management Tool segítségével, és segíthetik a vállalati biztonsági házirendek és megfelelőségi előírások kezelését, miközben nagyobb telepítési műveletek során is követhetik a jogosultságokat.

A megbízható működéshez járul hozzá továbbá a RAID1 (redundant array of independent disks – független lemezek redundáns tömbje) támogatás a rendszerkép-alapú terminálokon. Most már a SUSE Linux Enterprise Point of Service Pre-boot Execution Environment (PXE) lemezképek is tükrözhetők minden terminálon, növelve a teljesítményt, rugalmasságot és rendelkezésre állást. A SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 új verziója továbbá azzal is jobbá teszi a szolgáltatások rendelkezésre állását, hogy segítségével az informatikai szakemberek szükség esetén visszaállíthatják a korábbi rendszerbeállításokat, mivel támogatja a korábbi lemezkép változatok és kapcsolódó konfigurációs fájlok tárolását. A KIWI lemezkép-készítő eszköz frissített változatával pedig egyszerűbben telepíthetők és kezelhetők a kiskereskedések speciális operációs rendszereinek lemezképei. Így az informatikusok könnyen készíthetnek lemezképeket, és megbízhatóan kezelhetik azokat a kiskereskedések rendszerein belül, az eszközök és beállítások széles skálájának megfelelően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés