Connect with us

technokrata

Biztonságosabb POS terminál üzemeltetés a SUSE-tól

pos

Dotkom

Biztonságosabb POS terminál üzemeltetés a SUSE-tól

A Novell bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 legfrissebb változata, mely megoldás még biztonságosabbá teszi a POS terminálok üzemeltetését a kiskereskedőknek.

A nemrégiben bemutatott SUSE Linux Enterprise 11 SP2 alapjain működő termék a kifejezetten kiskereskedések számára kialakított SUSE Linux Enterprise Point of Service rendszer funkcióit bővíti ki, amely többek között a bankkártyás fizetést lehetővé tevő POS terminálok telepítését és használatát könnyíti meg a kiskereskedelmi üzletekben.

„A SUSE Linux Enterprise Point of Service jelenleg az egyetlen felügyelt, Linux alapú kliens szerver megoldás a piacon, amelyet kifejezetten a kiskereskedelmi piac igényeinek megfelelően alakítottak ki. A legfrissebb változatban megtalálható új funkcióknak köszönhetően a POS terminálok telepítése és kezelése biztonságosabbá, a rendszerfelügyelet pedig egyszerűbbé válik” – mondta el Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE Linux Enterprise Point of Service tartalmaz felügyeleti szervert és point of service (POS) telephelyi kiszolgálókat egyaránt. Emellett magában foglal olyan eszközöket és sablonokat is, amelyek operációs rendszer lemezképek létrehozásában, kiosztásában és karbantartásában segítik a szakembereket, számos különféle POS eszköz esetében. A SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 legújabb változatának segítségével a kiskereskedők tehát csökkenthetik a boltokban és az adatközpontban felmerülő költségeket, miközben a biztonság és a megbízhatóság szintje magasabbá válik.

A biztonsági kiegészítések között szerepel a teljes lemeztitkosítás a terminálokon az adat- és gyökérpartíciókon egyaránt, megkönnyítve az informatikai szakemberek számára a Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) szabványoknak megfelelő rendszerek kialakítását. Az informatikusok emellett központilag, a tűzfalon belül, rendszerenként kezelhetik a szoftverfrissítéseket a beépített Subscription Management Tool segítségével, és segíthetik a vállalati biztonsági házirendek és megfelelőségi előírások kezelését, miközben nagyobb telepítési műveletek során is követhetik a jogosultságokat.

A megbízható működéshez járul hozzá továbbá a RAID1 (redundant array of independent disks – független lemezek redundáns tömbje) támogatás a rendszerkép-alapú terminálokon. Most már a SUSE Linux Enterprise Point of Service Pre-boot Execution Environment (PXE) lemezképek is tükrözhetők minden terminálon, növelve a teljesítményt, rugalmasságot és rendelkezésre állást. A SUSE Linux Enterprise Point of Service 11 új verziója továbbá azzal is jobbá teszi a szolgáltatások rendelkezésre állását, hogy segítségével az informatikai szakemberek szükség esetén visszaállíthatják a korábbi rendszerbeállításokat, mivel támogatja a korábbi lemezkép változatok és kapcsolódó konfigurációs fájlok tárolását. A KIWI lemezkép-készítő eszköz frissített változatával pedig egyszerűbben telepíthetők és kezelhetők a kiskereskedések speciális operációs rendszereinek lemezképei. Így az informatikusok könnyen készíthetnek lemezképeket, és megbízhatóan kezelhetik azokat a kiskereskedések rendszerein belül, az eszközök és beállítások széles skálájának megfelelően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd