Connect with us

Magyar vezető a Samsung élén

facsko_istvan

Dotkom

Magyar vezető a Samsung élén

A Samsung hazai leányvállalatának irányítását új vezető, dr. Facskó István, az eddigi alelnök veszi át januártól.

A Samsung korábbi elnöke, Dae Hyun Kim két és fél évig állt a cég élén, ez idő alatt a vállalat megduplázta árbevételét. A leköszönő elnök ezentúl a Samsung Visual Display üzletágának európai értékesítését és marketing tevékenységét irányítja.

Dr. Facskó István 20 évvel ezelőtt csatlakozott a Samsung hazai csapatához. Pályafutása során többek között Jászfényszarun a televíziógyár operatív irányításáért felelt, az utóbbi időszakban pedig alelnökként a vállalat értékesítési- és marketingtevékenységében játszott fontos szerepet. A szakember kinevezésének hátterében a Samsung kiváló üzleti eredményei is közre játszottak, hiszen a vállalat 2011-ben tovább erősítette piacvezető pozícióját elsősorban a telefonok – különösen az okostelefonok –, a televíziók, a monitorok és a háztartási gépek területén.

A Samsung Electronics Magyar Zrt. forgalma 2011-ben elérte a 340 millió dollárt. Különösen sikeres volt az okostelefonok piacán, ahol a kártyafüggetlen készülékek között első helyet szerzett. Emellett a legújabb generációs okos TV-k piacát is meghódította, hiszen tavaly eladott készülékeinek 30 százaléka már Smart TV volt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom