Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leépíthet, osztalékot csökkenthet a Magyar Telekom

Dotkom

Leépíthet, osztalékot csökkenthet a Magyar Telekom

Egy állam finanszírozása hosszú távon nem épülhet bizonyos szektorokra kivetett adókra – nyilatkozta a Napi Gazdaság hétfői számában Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, aki szerint a legnagyobb probléma számukra a bizonytalanság.

A mostani nettó eredményük felét kitevő különadó 27 milliárdos összegét nem tudják napi kiadásokon megspórolni, várhatóan több területen vissza kell fogniuk a kiadásokat is, ami a magyar kkv-k alkotta beszállítói kört is negatívan érintheti. A fejlesztések visszafogása mélyíti a digitális szakadékot és Magyarország versenyképességének romlásához vezethet – véli Mettheisen. Hozzá kell nyúlni a beruházásokhoz, az osztalékhoz is – a jövő évi üzleti tervet várhatóan decemberben hagyja jóvá a cég igazgatósága.

Az elnök-vezérigazgató nem zárta ki a leépítéseket sem, de hangsúlyozta: az aláírt kollektív szerződéseket nem érinti ez a lépés.

Az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy 2011-ben Magyarországon is megjelennek a 100 eurónál olcsóbb okostelefonok, ami hatással lesz a mobil-szélessávú piacra, és erre a társaságnak is fel kell készülnie. Az eladósodottság kérdéséről Mattheisen az nyilatkozta: vannak még tartalékok, de tudni kellene, hogy a különadó egyszeri lépésnek tekinthető, vagy tartós folyamat lesz-e.

Az interjú teljes terjedelmében a Napi Gazdaság hétfői számában és itt olvasható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés