Connect with us

technokrata

Lengyelországból is kivonulhat az Electro World

Dotkom

Lengyelországból is kivonulhat az Electro World

Lengyelországban már az év eleje óta keringenek pletykák arról, hogy a brit DSG International, az Electro World tulajdonosa ki akar vonulni az országból, mostanra azonban már a hírek közé is bekerült az információ.

A Puls Biznesu gazdasági napilap ugyanis megtudta, hogy a varsói fogyasztóvédelmi és versenyhivatalhoz beérkezett a krakkói Hesal társaság kérvénye: hagyják jóvá a varsói székhelyű Electro World megvásárlását. A Hesal egyik fő részvényese Henryk Sala, a szórakoztató- és háztartási elektronikai cikkeket árusító Mix Electronics lengyel országos bolthálózat elnöke. A krakkói cég ezzel a felvásárlással az ágazat élvonalába törhet fel.

Az Electro World nagy feltűnést keltve 2005-ben jelent meg Lengyelországban, de négy év után fel kellett adnia a versenyt a Media Markttal és a Saturnnal – ezt a háborút a németek nyerték meg. Az új lengyel tulajdonos nem kis kockázatot vállal, hiszen a nyolc meglevő hipermarket mellett a cég fejlesztési terveit is folytatni akarja. Márpedig a csökkenő kereslet miatt is élesedő versenyben a nagyvárosokban levő, nagy alapterületű üzletek üzemeltetése az elemzők szerint igen költséges, hiába vonzó, hogy valószínűleg a magyarországihoz hasonló szimbolikus összegért adja el azokat a tulajdonos. A DSG mindenesetre azt állítja, hogy egyelőre csak felmérik a lengyelországi üzletlánc helyzetét. Magyarországról az idén tavasszal vonult ki az Electro World, kilenc áruházát egy euróért az EW Elektro Retail Ltd-nek adta el, amely mögött a román TechnomarketDomo-csoport áll.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp