Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új cég a pesti tőzsdén, ugrott az árfolyam

Dotkom

Új cég a pesti tőzsdén, ugrott az árfolyam

Ma indult a kereskedés a BÉT-en az Externet internetszolgáltató részvényeivel.

Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója csöngetett be ma reggel a Budapesti Értéktőzsdén, elindítva egyben az internetszolgáltató részvényeinek kereskedését is.

A parkettre kerülő 6,32 millió részvény nyitóárát 562 forintra, vagyis arra a szintre várta a piac, amilyenen beszámították a papírokat, amikor az Externet megvásárolta a Vivanetet, és részben saját részvényekkel fizetett. Délelőtt a jegyzés 563 és 590 forint között alakult a BÉT-en.

A fő tulajdonosok közül az Externet 10,48 százalékkal rendelkező és a 76,83 százalékos részesedéssel bíró econet megállapodtak, 2 százaléknyi részvényt értékesítenek a csomagjukból, így teremtve meg a papírok közkézhányadát. A közkézhányad minden bizonnyal tovább nő, az idén ugyanis egy nagyobb nyilvános kibocsátást terveznek, hogy abból finanszírozzanak egy akvizíciót.

A délelőtti árfolyamokkal számolva az Externet tőzsdei kapitalizációja 3,56-3,73 milliárd forint között alakul. Ehhez képest az 50 ezer előfizetővel rendelkező internetszolgáltató társaság idén – a tavaly megkezdett akvizíciók hatásait nem teljesen beleszámolva – 4 milliárd forint körüli árbevételt és 400 millió forint EBITDA-t érhet el, mintegy 700 millió forintos hitelállomány mellett.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés