Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagymennyiségű hibajavítás Windows-okhoz

Dotkom

Nagymennyiségű hibajavítás Windows-okhoz

Az Internet Exploreré az egyik legfontosabb frissítés.

Nyolc patch-et adott ki tegnap a Microsoft, mellyel összesen tíz biztonsági rést szüntet meg szoftvereiben. Ezek egyik legfontosabbika az Internet Explorert érinti (947864) – a böngészőhöz készített update kumulatív, vagyis összegző. Ez azt jelenti, hogy installálásával minden korábbi biztonsági frissítés is felkerül, ha azokat a telepítés ideje előtt a felhasználó még nem vette alkalmazásba. A browsert érintő sérülékenység kritikus besorolást kapott.

Lássuk, mire kell még figyelmet fordítani! Felfedeztek egy hibát a Windows kernelében, amelynek kiaknázásával meg lehet változtatni az adott felhasználó jogosultságát. Ez közvetlenül nem jelent veszélyt, ezért „csak” fontos besorolást kapott, de az érintett OS-t használók számára mégis javasolt a vonatkozó update (941693) alkalmazásba vétele. Kritikus minősítésűek lettek az ActiveX Kill Bits (948881), a VBScript és JScript scriptmotorokat (944338), a GDI-t (948590), illetve a Microsoft Projectet (950183) érintő sérülékenységet javító patch-ek.

Két fontos update-et is kiadott Redmond; az egyik hiba a DNS-kliensek kapcsán (945553), a másik pedig a Microsoft Visio révén (949032) került a szoftveróriás programozóinak fókuszába.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés