Connect with us

A szinergiák kiaknázása csoportszinten: egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország

Dotkom

A szinergiák kiaknázása csoportszinten: egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország

A Magyar Telekom Igazgatósága javasolja a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülését.

A Magyar Telekom Igazgatósága 2005. október 6-án javaslatot tett a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülésére. A döntést a Közgyűlésnek kell meghoznia. A javaslat összhangban van a 2004-ben közzétett középtávú stratégiával, melynek egyik alappillére a csoportszintű szinergiák kiaknázása. Az egyesülés megvalósulása esetén a T-Mobile továbbra is önálló márkaként és önálló üzletágként működik majd a Magyar Telekom Csoporton belül, azonban a vállalatcsoport várakozásai szerint az egyesítés kézzelfogható előnyökkel jár majd az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre.

A Magyar Telekom Csoport 2004-ben közzétett középtávú stratégiájával összhangban a Magyar Telekom Igazgatósága a mai napon javaslatot tett a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülésére. Az egyesülés elősegíti a Magyar Telekom Csoport hosszú távon is fenntartható értékteremtési lehetőségeinek kiaknázását, különös tekintettel az ügyfélbázis megtartására és fejlesztésére, a hatékonyság és a költségszintek optimalizálására, illetve az új innovatív technológiai lehetőségekből adódó előnyök kihasználására. Mindezeknek köszönhetően néhány éven belül a Csoport pénzügyi teljesítménye jelentősen, akár évi több tízmilliárd forinttal is javulhat.

A vezetékes és mobil területek harmonizációjára való törekvés ötlete nem egyedülálló, mára számos – vezetékes és mobil üzletággal egyaránt rendelkező – európai nemzeti szolgáltató (British Telecom, France Telecom, Telekom Italia stb.) ismerte fel a konvergenciából eredő stratégiai előnyöket, lehetőségeket.

A Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülése – a vezetékes-mobil közös értékajánlatok révén – tovább élénkíti a versenyt mind a vezetékes, mind a mobil piacon. Ezen túl az egyesülés hozzájárul a hosszú távú szolgáltatásalapú verseny kereteinek megteremtéséhez is.

A két társaság összeolvadása az ügyfelek számára is kézzelfogható előnyökkel jár. Az egységes ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az ügyintézést, a vásárlást, a számlakezelést, a műszaki segítségkérést. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Az egyesítés mérföldkövei

Az Igazgatóság javaslatát mindkét társaság Közgyűlésének jóvá kell hagynia. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul. A cégbírósági bejegyzést követően a T-Mobile önálló márkaként és önálló üzletágként működik tovább a Magyar Telekom Rt.-n belül.

Az egyesülés jogi akadályokba nem ütközik, a hatályos nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak megfelel. Mivel a T-Mobile Magyarország jelenleg is a Magyar Telekom 100%-os tulajdona, így a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő