Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelszóhalász védelem Firefoxhoz

Dotkom

Jelszóhalász védelem Firefoxhoz

Egy olyan eszköztár jelent meg a közkedvelt alternatív böngészőhöz, amely a phishing támadásokat hivatott megakadályozni.

Még az év elején számoltunk be arról, hogy a Netcraft egy olyan szabadon letölthető és telepíthető plug-int adott ki, mellyel hatékonyan védekezhetünk a csaló weboldalakon alapuló internetes támadások ellen. Az eszköztár információkat jelenít meg arról az oldalról, melyet a webező éppen megnyitott, lebuktatva ezzel a csaló website-okat. A szolgáltatás használhatóságát egy folyamatosan karbantartott adatbázis biztosítja, mely a veszélyes címeket tartalmazza. Ennek fenntartását, frissítését a website-ok monitorozásával foglakozó cég magára vállalta, így a Netcraft Toolbar – a fejlesztők ígérete szerint – mindig naprakész információval szolgál.

A toolbar például olyan információkat jelenít meg, mint hogy melyik országban hostolják az adott site-ot, mi a pontos IP-címe, más Netcraft Toolbar használók veszélyesnek ítélték-e az oldalt stb. Ez utóbbi nyújtja a legjobb védekezést, hiszen ha többen is veszélyesnek jelölték az adott webhelyet, akkor azzal jobb óvatosan bánni. Ennek a funkciónak a minél jobb kiaknázásához persze arra van szükség, hogy minél szélesebb körben használják a Netcraft Toolbart az internetezők.

Ez utóbbihoz szükséges, hogy ne csak Internet Explorerhez, hanem más, kedvelt böngészőplatformokon is elérhető legyen az eszköztár. A készítők már dolgoznak a Firefox alatt használható változaton, írtuk januárban – nos, május végére be is érett a fejlesztés. A Netcraft nemrég jelentette be, hogy a Tűzrókához is kiadták már a védelmi eszközt.

Az eltelt közel fél év során szép adatbázisra tett szert a szolgáltatás: több mint 7000 csaló oldalt bélyegzett meg és blokkolt, tette közzé a brit cég weboldalán.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés