Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun: a világ legnagyobb SAP-alapú ügyfélkezelő rendszere a DT-nél

Dotkom

Sun: a világ legnagyobb SAP-alapú ügyfélkezelő rendszere a DT-nél

A konszolidált platformnak köszönhetően 50 százalékos teljesítménynövekedés mellett felére csökkenthetők az online ügyintézőket támogató alkalmazás üzemeltetési költségei.

A Sun Microsystems a Deutsche Telekomnál bevezeti a világ legnagyobb SAP-alapú ügyfélszámla-kezelési rendszerét. A megoldás egy 15 darab Siemens RM 600 kiszolgálóra épülő rendszert vált fel. Az SAP-alapú ügyfélkezelési rendszer a Deutsche Telekom egyik központi alkalmazása lesz, amely 20 ezer felhasználót szolgál ki, és a 40 millió vezetékes ügyfélhez kapcsolódó alapvető fontosságú üzleti folyamatokat – beleértve a számlakiegyenlítéssel, a reklamációkkal és a fizetési felszólításokkal kapcsolatos tevékenységeket – hangolja össze. A rendszer jelenleg 250 millió adatrekordot, azaz mintegy 9 terabájtnyi adatot kezel.

Az SAP-rendszer frissítésének és a Sun-hardverekre való egységes átállásnak köszönhetően a Deutsche Telekom legalább 50 százalékkal csökkentheti fejlesztési és üzemeltetési költségeit, jelentős mértékben csökkentheti a technikai hibák számát, valamint ügyfélkapcsolat-kezelési ágazata egészében optimalizálhatja a folyamatokat és a munkaerő-kihasználást. A cél elérése érdekében a Deutsche Telekom összes telepített ügyfélszámla-kezelő rendszerét egy vadonatúj Sun rendszerre vonta össze, átállt az SAP R/3 4.7.1-es verziójára, és átszervezte számlázási rendszerét.

„A Solaris-alapú megoldás sokkal költséghatékonyabbnak bizonyult, miközben az adatbázis-alkalmazások és az egyéb alkalmazás-kiszolgálók egységes architektúrájának köszönhetően az infrastruktúra is egyszerűbbé vált.” – nyilatkozta Peter Söther, a Deutsche Telekom beszállítói és ügyfélkapcsolatokért, valamint a számlázásért és behajtásért felelős részlegének vezetője.

A Siemens RM 600 rendszerén alapuló most lecserélt architektúrát négy darab, Solaris operációs rendszert futtató Sun Fire 15K kiszolgálóra vonták össze, amelyek teljes mértékben kihasználják a Sun Cluster fürtözési szoftver 3.1-es verziójában rejlő lehetőségeket. A világ legnagyobb SAP alapú telekommunikációs ágazati rendszere immár a Sun StorEdge 9980 adattároló rendszerrel kiegészített teljes körű Sun megoldáson alapul. A Deutsche Telekom ezenkívül a Solaris fájlrendszerének és volume manager funkcióinak lehetőségeit is kihasználja.

A Deutsche Telekom a közeljövőben további alkalmazásokat kíván áthelyezni az új infrastruktúrára. A német cég 2005. év közepére a Sun SAP platformra helyezi át a 0190–0800 számsávon belüli kiemelt ügyfelek számlázásával kapcsolatos szolgáltatásokat, valamint a számlázási rendszer központi rendelés-nyilvántartási portálját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés