Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Intel processzorok

Dotkom

Új Intel processzorok

Az Intel ma bemutatta új, mobil PC-k számára kifejlesztett Celeron M 350 és 360 processzorait.

Az Intel ma hivatalosan is bemutatta új lapkáit; a mobil architektúrájára épülő Intel Celeron M processzor a nagy mobil teljesítményt ötvözi a könnyű és vékony notebookok egyediségével.

Az Intel Celeron 350 és 360 M processzorok az első szabvány-feszültségű Intel Celeron M processzorok, melyek az Intel 90 nm-es eljárásával készültek. 1,3, illetve 1,4 GHz-en működnek, valamint 400 MHz-es rendszerbusszal és 1MB másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek – ez a gyorsítótárméret kétszerese az előző generációs Intel Celeron M processzoroknak.

A vállalat még július végén jelentette be, hogy a notebookokba szánt és a desktop CPU-k közül a 130 nanométeres gyártási eljárással készülő példányokból már nem sok készül el, mivel kifuttatásra került a technológia. Habár a lépést nem indokolták meg, a háttérben az a bevett séma áll, miszerint az elöregedő gyártási metódusok elhagyásával átállnak az újra. Ez az Intelnél a jelenlegi helyzetben azt jelenti, hogy processzorai nemsokára már kizárólag 90 nanométeres csíkszélességgel készülnek, írtuk akkor, amire jó példa a mai bejelentés.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés