Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: innováció a vállalati számítástechnika terén

Dotkom

Intel: innováció a vállalati számítástechnika terén

Az Intel új, nagy teljesítményű szerverplatformjai fejlesztések sorát tartalmazzák a vállalati számítástechnika terén.

Az Intel bemutatta új-generációs Intel Xeon processzorokra épülő szerverplatformját, mely egy sor új, teljesítménynövelő technológiára épül, a vállalati számítástechnika növekvő igényeinek megfelelően.

Az Intel új, duál processzorok kezelésére alkalmas platformjai, amelyek a júniusban bemutatott Intel Xeon 3,60 GHz processzorra épülnek, magukban foglalják az Intel E7520 és az E7320 lapkakészleteket (korábban Lindenhurst kódnéven), amelyek árban és teljesítményben is különböznek, illetve az új Intel IOP332 I/O processzort (korábbi kódnevén Dobsont), amelyet továbbfejlesztett RAID tárolási teljesítmény jellemez. A platformok új, és továbbfejlesztett memóriát is tartalmaznak, továbbá I/O, illetve busz-technológiákat, amelyek által az alkalmazás függvényében hozzávetőlegesen 50 százalékkal nő a teljesítmény korábbi generációkhoz képest.

„Ezen technológiák segítségével olyan platformokba integráltuk a kifejlesztett processzorokat, lapkakészleteket, valamint tárolási és hálózati komponenseket, amelyek új, magasabb fokozatot jelentenek a teljesítmény, megbízhatóság és költségek terén.” – mondta Abhi Talwalkar, az Intel vállalati platformokkal foglalkozó részlegének alelnöke, illetve ügyvezető igazgatója. „Ezen technológiák használata lehetővé teszi a legnehezebb üzleti, tudományos vagy kormányzati feladatok megoldását is az ilyen platformokra épülő rendszerek számára.”

Az új technológiák között található a gyorsabb DDR2 400 memória, a nagyobb teljesítményű 800 MHz-es rendszerbusz, és az előző generációknál nagyobb sávszélességű PCI Express csatlakozási technológia. A technológiák mindegyike összhangban működik a kiegyensúlyozott általános működést biztosító Intel Xeon processzor teljesítményével, energiaoptimalizációjával, illetve 32- és 64-bites memóriacímezhetőségével.

Új teljesítményű benchmark
Az új tulajdonságok kombinációja megnövekedett teljesítményt tesz lehetővé egy sor alkalmazás használatában. A VeriTest által elvégzett benchmark tesztek alkalmával a platform 54%-kal magasabb teljesítményt mutatott a webkiszolgálási képesség mérésére szolgáló WebBench-en, 22%-kal jobb eredményt ért el a médiaalkalmazások mérésére használt Windows Media Load Simulator-on, és 18%-kal volt jobb az elektronikus kereskedelem mérésére szolgáló SPECjbb2000-en. Az összehasonlítások mindegyike az Intel processzorok előző generációjának eredményein alapul.

Az Intel E7520 lapkakészletet a nagy-teljesítményű DP vállalati rendszerek számára készítették, melyek nagy számú I/O igényt támasztanak tárolási, hálózati és egyéb alkalmazások terén. Az Intel E7320 lapkakészlet minden teljesítménynövekedési faktort magában foglal, ami az E7520-ban is megtalálható, és jelenleg a kevesebb I/O portot igénylő applikációk alacsonyabb áron érhetőek el a közvetlenül az Inteltől történő beszerzés esetén.

Az új Intel IOP332 I/O Storage processzort a költséghatékonyan továbbfejlesztett RAID adatvédelmi szolgáltatáshoz fejlesztették ki, az adatmegbízhatóság növelésére, illetve az állásidő csökkentésére. Az IOP332 processzor rendelkezik a DDR2-400 memória előnyeivel, valamint az Intel leggyorsabb, 800 GHz-es Intel Xscale magjával – így duplázva a RAID5 adattárolási és adathelyreállítási kapacitást. A PCI Express technológia lehetővé teszi a tároló processzornak az alaplapba való integrációját, ami által nincs szükség egy külön kártyára.

Kiegyensúlyozott platform technológiák
Az új DDR2 400 memóriás technológia 20 százalékos növekedést tesz lehetővé a memória sávszélességében, a DDR 333-hoz képest, miközben 40 százalékkal csökkenti az energiaigényt. A nagyobb memória és a csökkent energiaigény kiemelten fontos a rack és pengeszerverekhez, ahol a fő cél az, hogy a legnagyobb számítástechnikai energiát egy korlátozott helyre gyűjtsék, míg a hőmérsékletet megfelelően kontrollálják. A 800 GHz-es rendszerbusz 50%-kal nagyobb sávszélességet tesz lehetővé a lapkakészletek és az Intel Xeon processzor között; amely által terhelésmentes adatfolyam biztosítható a mégannyira igényes alkalmazások számára is.

A PCI Expressz, a PCI és a PCI-X busztechnológiák utóda, háromszorosára növeli az I/O sávszélességet a PCI-X-hez képest. Eleinte, az E7520 és E7320 chipsetek támogatják a PCI Express eszköz integrálását – többek között az IOP332 processzorét – az alaplapra, míg a negyedik negyedév kezdetén széleskörű támogatást nyújt majd a PCI Express adapterek számára.

Az Intel hat új szerveralaplapot és több új, a Xeon processzort magában foglaló szerverházat is bemutatott, új RAID kontrollerekkel, illetve szerverkezelési szoftverrel, az OEM-ek és viszonteladók számára, a nagy teljesítményű dual- CPU pedestal szerverektől a nagy sűrűségű, költséghatékony rack-mount rendszerekig.

„A NASDAQ teljesítményének legfontosabb mérőszáma a szervereink által másodpercenként lebonyolított tranzakciók száma.” – mondta Steve Randich, a NASDAQ tőzsde informatikai vezérigazgató-helyettese. „Ezért, szervereink teljesítményének és a lappangási időnek a növelése mind a kereskedők, mind pedig a befektetők számára kulcsfontosságú a kereskedési folyamat hatékonysága szempontjából. Az új I/O, illetve memóriatechnológiákkal, az Intel legújabb szerverplatformja – amely jelenleg a Dell PowerEdge szervereket foglal magában – képes segítséget nyújtani számunkra a hihetetlenül gyorsan növekvő kereskedési igények kielégítésében.”

„A Statoil az olajiparban felülmúlhatatlan informatikai háttérrel rendelkezik. A legmodernebb szuperszámítógépeket, adatátviteli hálózatokat, munkaállomásokat és alkalmazási szoftvereket használjuk a kitermelési és előállítási folyamatok támogatására. Olyan megoldásokra van szükségünk, amelyek kiemelkedő teljesítményt, hatékonyságot, méretezhetőséget és megbízhatóságot nyújtanak. Az Intel processzorok folyamatos tesztelése pozitív eredményeket hozott, és hisszük, hogy ez a magas teljesítményt nyújtó megoldás segíti majd üzleti fejlődésünket.”– nyilatkozta Trond Jarl Suul, a Satoil informatikai ügyekért felelős tanácsadója.

Az Intel Xeon- processzoron alapuló platformjának bevezetésével a méretezhetőség hatalmas versenyelőnyt nyújt számunkra. Mostantól magas színvonalú KPI-ket, valamint részletes információkat is nyújtunk ügyfeleiknek egyazon alkalmazáson belül. Mindezt olyan adatkészletekkel, amelyek akár a világ legnagyobb vállalatait is képesek kiszolgálni”- nyilatkozta Måns Hultman, a QlikTech International vezérigazgatója.

„A megoldásunk olyan technológián alapul, amely a tömörített adatokat a memóriában tárolja. Az Intel Xeon processzor alapú platformja sokkal nagyobb memóriakapacitás elérését tette lehetővé számunkra, amely segítségével ügyfeleink teljesítményét maximalizálhatjuk.” – tette hozzá Jonas Nachmanson, a QlikTech International technológiai vezetője.

Az Intel Xeon processzor – amelyet június 28-án mutattak be – az Intel első Xeon processzora, amely Intel Extended Memory 64 technológiát nyújt (Intel EM64T). Az EM64T megbirkózik a 4 gigabyte-os memóriacímezhetőségi akadályokkal, így biztosítja a szoftverfejlesztők számára a programírási rugalmasságot az adatközpontú számítástechnika igényeinek kielégítésére. A processzor emellett Demand Based Switching technológiával is rendelkzik, az Enhanced Intel SpeedStep technológia mellett – amely által a processzor energiaigényét 31%-kal megfelelőbben tudja beállítani, ezzel is csökkentve az összes rendszerműködtetési költséget, illetve a hőmérsékletből eredő problémákat.

„Az Intel új, 64-es kibővített memória technológián alapuló szerver platformjának elérhetősége olyan mérföldkő, amely felgyorsítja az ügyfelek 64 bites technológiára való átállását.”– nyilatkozta Bob Muglia, a Microsoft Windows Server Group-jának elnökhelyettese. „Az Intel Xeon processzoros rendszereken alapuló 64 bites Windows Server 2003 és SQL Server 2005 teljesítménye és méretezhetősége lehetővé teszi a Microsoft és az Intel számára, hogy a 64 bites technológia előnyeit kínálja, mialatt beruházásvédelmet nyújt az ügyfeleknek és biztosítja, hogy problémamentesen térjenek át a ma használatos 32 bites technológiáról.”

Egy sor rendszer és alaplapgyártó jelentette ki, hogy tervezi az új szerverplatformokra alapuló termékek bevezetését, töbek között: Acer, Appro, Aquarius, Arima, Asus, CA Digital, Ciara Technologies, Colfax, Compusys, Datanet, Dell, Digital Henge, Egenera, Equus, Foxconn, Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers, Gateway, Gigabyte, HCL, Hitachi, HP, IBM, Inventec Entrerprise System Corporation, Ion Computer Systems, Iron Systems, Iwill, Kingstar, Kraftway, LangChao, Lenovo, LinuxNetworx, Maxdata, Microway, MPC, Mitac, MSI, Nanobay, NEC, NECCI, Optimus, Powerleader, Quanta, Samsung, Rackable Systems, SuperMicro, Toshiba, Tyan, Verari, and Wistron. Világszerte több mint 10.000 viszonteladó kínál Intel-alapú termékeket, platformokat és rendszereket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés