Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SCO elleni támadás véget ért – nagyjából

Dotkom

Az SCO elleni támadás véget ért – nagyjából

A Mydoom féreg A változata ˝hivatalosan˝ befejezte az SCO weboldalának támadását, a cég bejelentése szerint azonban még pár napig továbbra is az alternatív webcímet fogják használni.

Habár csütörtökön a nagy DoS-roham véget ért, az SCO mégis úgy döntött, hogy néhány napig továbbra is az új URL-t használják. Ennek okára Blake Stowell, a cég szóvivője világított rá: Stowell ugyanis közölte, hogy a vállalat legutolsó tesztjei szerint az elsődleges cím (www.sco.com) továbbra is támadás alatt ál. Igaz, nem akkora mértékben, mint a Mydoom tombolásának kezdetén, de még mindig vannak olyan számítógépek, melyek fertőzöttek, s hibás rendszerdátummal rendelkeznek, így a féreg számos példánya még nem függesztette fel aktivitásukat.

Már maga a támadás kezdete sem volt pontos: az eredeti időponthoz képest 16 órával hamarabb kezdődött meg az elárasztás, a fertőzött PC-k között ugyanis nagyszámban képviselték magukat azok a komputerek, melyek téves dátumbeállítással rendelkeznek. Emiatt az SCO további teszteket végez, s csak akkor állítja vissza működésbe az eredeti domaint, ha a mérések már igazolják annak viszonylagos tehermentességét.

Amint arról már korábban írtunk, az SCO weboldalának elérhetetlenné válása a cég döntése volt: a vállalat ugyanis két hete ideiglenesen felfüggesztette a fenti weboldal elérhetőségét, így a Mydoom féreg (többmillió másolata) a semmit próbálta meg elárasztásos támadással legyűrni. Az SCO azonban mégsem vágta el magát a külvilágtól: a vállalat munkába állította a www.thescogroup.com oldalt azok számára, akik el akarják érni a szoftverfejlesztőt az Interneten keresztül



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés