Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell – EMC együttműködés a vállalati PC-k automatikus biztonsági mentésének megvalósításához

Dotkom

Novell – EMC együttműködés a vállalati PC-k automatikus biztonsági mentésének megvalósításához

A megoldás a Novell iFolder és az EMC Automated Networked Storage együttesével biztosítja az üzletmenet folytonosságát a vállalati PC-k automatikus biztonsági mentésével.

A Novell és az EMC Corporation közös megoldást jelentett be a vállalati PC-ken tárolt értékes információk biztonságának növelése érdekében. A Novell iFolder és az EMC Automated Networked Storage együttesen lehetővé teszik a folytonos üzletmenetet, és megkímélik a felhasználókat a költséges adatvesztésektől a vállalati adatok felhasználói beavatkozás nélküli, automatikus mentése és biztonságos tárolása révén.

Számos vállalat a dolgozókra bízza az adatok biztonsági mentését, azonban felmérések azt mutatják, hogy az üzleti PC-k 92 százalékáról egyáltalán nem készül biztonsági mentés. A Novell iFolder automatikusan lementi a kritikus adatokat EMC Symmetrix és CLARiiON hálózati adattároló rendszerekbe, biztosítva ezzel a megfelelő szintű védelmet és azt, hogy a felhasználók file-jai állandóan biztonságban vannak és naprakészek.

A felhasználó file-jainak biztonsági mentése mellett a Novell iFolder a file-okat bármikor, bárhol, bármely Internet-eléréssel rendelkező gépen elérhetővé teszi. Emellett szinkronizálja azokat a különböző hálózatok között is, a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott számítógépen, így a felhasználó valóban a legfrissebb információkhoz jut hozzá, bárhol tartózkodjon. A Novell címtáralapú és platformfüggetlen hálózati infrastruktúra-szolgáltatásainak részeként – amely a kommunikációt javító, egyszerűsítő, és a hálózatfelügyeletet automatizáló szolgáltatáscsomagként teszi lehetővé a helytől, eszköztől, és platformtól független hatékony munkavégzést – a Novell iFolder szerveroldalon a Novell NetWare mellett Linux, Solaris és Windows NT/2000 rendszereken is fut.

„Az EMC az üzletmenet folytonosságát biztosító integrált megoldásokat kínál ügyfeleinek, segítve őket a kritikus információk védelmében és kezelésében” – nyilatkozta Don Swatik, az EMC Solutions Group alelnöke. „Az EMC és a Novell egymást kiegészítő technológiái együttesen jelentős költségmegtakarítást jelentenek az ügyfeleknek, hiszen adataik bármilyen formában és bárhol rendelkezésre állnak, az asztali gépeken tárolt szellemi tőke esetleges elvesztéséből adódó költségek és problémák nélkül.”

Az EMC Automated Networked Storage megoldás az automatizált hálózati adattárolás, azonnali visszaállítási és automatizált mentési képességei révén, lehetővé teszi a szerverek szorosabb együttműködését és a tárterület kihasználtsági arányának növekedését. A Novell iFolderrel együtt alkalmazva az EMC Automated Networked Storage a kritikus adatokat teszi az üzlet központi elemévé, növeli a meglévő kapacitás kihasználtságát, és biztosítja a kritikus file-ok elérhetőségét a felhasználók számára.

Jeff Hawkins, a Novell címtáralapú és platformfüggetlen hálózati infrastruktúra-szolgáltatási csoportjának (Novell Nterprise) termékmenedzsmentért felelős alelnöke szerint a Novell és az EMC együttműködésének és újabb fejezetének alapja a két vállalat vezető szerepe és az a képessége, hogy kihasználják a technológia lehetőségeit az ügyfelek problémáinak megoldásához. „Az ügyfelek egyrészt komoly előnyre tesznek szert a bevált megoldások, az információ biztonsága, az egyszerű alkalmazhatóság, illetve a hardver, a szoftver, és a felügyelet szempontjából is nagyobb teljesítmény révén. De legfontosabb, hogy ügyfeleink költségmegtakarítást érhetnek el, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban vegyenek részt a versenyben és profitot termeljenek.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés