Connect with us

Újabb magyar megoldás hódít a nagyvilágban, ezúttal épp Kínában

maxresdefault

E-gazdaság

Újabb magyar megoldás hódít a nagyvilágban, ezúttal épp Kínában

Újabb magyar megoldás hódít a nagyvilágban, ezúttal épp Kínában

Okos parkolóhelyeket építenek kis hazánk ötlete alapján

Többségi tulajdont szerzett a GB & Partners közreműködésével a magyar fél abban a kínai projekttársaságban, amely 10 ezer „okos parkolóhelyet” épít és üzemeltet 20 évig a Jiangsu tartománybeli Yangzhong városban. Az EPS Global Zrt. partnerével, a ZTE kínai telekommunikációs vállalat közlekedéstechnológiai leányvállalatával a keleti nyitás politikájának emblematikus együttműködését bővítette a Magyar Export napján további 90.000 parkolóhelyről szóló megállapodással.

 

A rohamosan fejlődő motorizáció és az ipari urbanizáció komplex kihívások elé állítják az egyre nagyobb lélekszámú kínai városokat. A közösségi közlekedés fejlesztése mellett a gépjárműpark irányítása és a parkolási helyzet tartós megoldása egyre kiemelkedőbb jelentőségű feladat az 1,3 milliárd lelket számláló nemzet számára. Ezt a helyzetet ismerte fel a budapesti székhelyű parkolási specialista cég, amelynek ZTE EPS Smart Parking Company Limited vegyesvállalata intenzív piac-előkészítés után 2016 márciusában 20 éves koncessziós jogot nyert el a Jiangsu tartománybeli Yangzhong városban.

A projekt megvalósításához jelentős saját tőkére volt szüksége a magyar anyavállalatnak, amit a GB & Partners 1,5 milliárd forinttal finanszírozott az általa kezelt EXIM Exportösztönző Tőkealapból.  Az alapkezelő a tőkeinjekció mellett kiemelkedő menedzsmenttudással támogatja a projektet, amelynek első fázisa túljutott a kivitelezésen és a rendszerintegráción. Jelenleg a használatba-vételi eljárás és a rendszer próbaüzeme zajlik, amely hamarosan lezárul és elindul Kína első PPP smart parking projektje.

A gyorsan fejlődő város teljes területét lefedő projekt keretében a ZTE EPS kiépítette azt az új parkolási infrastruktúrát, amely a speciális szoftveren és szerverparkon túl, egy modern irányítóteremből és intelligens jelző- és érzékelő rendszerből áll.

A magyar technológia sikere és a menedzsment tudás eredményeképpen további 90.000 okos parkolóhely kialakításáról írt alá megállapodást Deng Hua úr a ZTE ITS elnöke Törő Csabával, a GB & Partners Alapkezelő által delegált képviselővel, az EPS többségi tulajdonosának ügyvezetőjével a Magyar Export Napján. A konzorcium négy kínai városi önkormányzattal előrehaladott tárgyalásokat folytat, így hamarosan várható a következő koncessziós megállapodások megkötése, melyhez a felek további 20 millió euró finanszírozásban állapodtak meg.

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom