Connect with us

Hirdetés

technokrata

Profittal zárta a múlt évet a Nokia

E-gazdaság

Profittal zárta a múlt évet a Nokia

Jót tett a Nokiának a mobiltelefonos részleg eladása.

Közzétette a negyedik negyedévről szóló jelentését a finn vállalat. Mivel a mobiltelefonos részlegük már eladásra került, ezért a dokumentum csak azokat a részlegeket tartalmazza, melyek a jövőben is a gyártó kötelékében maradnak majd. Az anyagot olvasva elmondható, hogy a jövőben már egy hálózati eszközöket gyártó cégként tekinthetünk az egykor nagy sikereket elért cégre.

2013 negyedik negyedévében a cégcsoport nettó árbevétele az előző évhez képest 21 %-os visszaeséssel 3,476 milliárd euró volt, a nettó bevétel pedig  a 2012-es adatokhoz képet 17%-kal, 247 millió euróra csökkent. Szintén nem pozitív a vállalat működési eredményének mérlege sem, ez 17%-ot csökken az előző évhez képest. Mindezek ellenére nem annyira borús az összkép, a részlegek ugyanis nyereséget könyvelhettek el.

nokia_story_350_072712053137

A Nokia-Siemens Network – NSN-  például a negyedik negydévben  3,105 eurós nettó árbevétel mellett 243 millió eurós profitra tett szert. Egész évre vetítve is örülhetnek az NSN vezetői, a 2012-es 795 millió eurós működési veszteség most 420 milliós profitra rúgott.

A Here, azaz a navigációs tevékenységekkel foglalkozó részleg hozta a papírformát, a várt 247 millió eurós bevétel helyett ugyanis 254 milliót sikerült elérni, mindezt 18 millió eurós működési profittal. Az Advanced Technologies névre keresztelt, a finn óriás fejlesztéseit intéző részleg munkatársai is örülhetnek, 121 milliós nettó bevétel mellett 65 millió eurónyi működési profitra tettek szert.

Nagyon jól jött a veszteséges mobil részleg eladása a Nokiának, az NSN Siemens által birtokolt részének kivásárlásával ugyanis jelentősen, 2,3 milliárd euróra apadt a nettó készpénz állomány, márpedig ez rövidesen nagyban megnövekszik majd, a Microsoft ugyanis 3,79 milliárd eurót fizet a telefonos részért. A felvásárlás további hozadéka, hogy a szabadalmak is hoznak majd a konyhára, ezekért 1,65 milliárd eurót fizet majd az üzlet lezárásakor az amerikai óriás.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés