Connect with us

Hirdetés

technokrata

Volt valami a levegőben: Itt van az iPad Air 2 és az iPad mini 3

Kütyük

Volt valami a levegőben: Itt van az iPad Air 2 és az iPad mini 3

Bemutatkoztak a legújabb Apple táblagépek.

Ahogy az már korábban is várható volt, az Apple bemutatta az iPad család legújabb tagjait. A prezentáción a legtöbb figyelmet az iPad Air 2 kapta,  hiszen a már eddig is szupervékony készülék még kecsesebbé vállt. A kaliforniai gyártó mérnökei ugyanis 18%-ot faragtak le az eredeti Air vastagságából, így az újdonság mindössze 6,1 mm vékony. A modell ugyanakkor jelentősen erősebb lett, a burkolat alatt ezúttal egy 64 bites architektúrájú A8X processzor és egy M8 segédprocesszor foglal helyet, melyek az Apple szerint 40%-kal gyorsabbak a korábbi generációnál, míg a grafikus teljesítmény a 2,5-szer erősebb. Az iPad Air 2 hátoldalán egy 8 megapixeles, Full HD videók felvételére képes kamerát találunk, mely az iPhone 6-hoz hasonlóan képes time-lapse és slow motion videók felvételére is, igaz utóbbit “csak” 120 fps sebességgel.

iPadAir2-3up-Lockscreen-PRINT

Nagy újdonság, hogy mostantól az Apple ujjlenyomat-olvasója a Touch ID is megtalálható a fedélzeten. Nem meglepő viszont, hogy a 10 órán át működő táblagép támogatja az 802.11ac WiFi-t mely a MIMO antennákkal válik igazán gyorssá. Megjelent az arany szín is, így ezentúl az asztroszürke és az ezüst mellett ezt az opciót is választhatjuk. Az iPhone 6 családhoz hasonlóan elbúcsúzhatunk a 32 GB-os opciótól, így már kizárólag 16,64 és 128 GB-os variánst emelhetünk le a polcról. Sajnálatos, hogy hazánkban kicsit drágultak a készülékek, így mostantól 165 ezer forintba kerül az alap kiadás.

iPadMini3-HandHold-PRINT

Az iPad Air 2 mellett leleplezték az iPad mini 3-at is, azonban a bemutatón mindössze 1,5 perc jutott az újdonságnak, melyet akkor nem igazán lehetett mire vélni. Mostanra azonban kiderült, hogy ez a hadarás egyáltalán nem volt véletlen, hiszen az iPad mini 3 “mindössze” két újdonságot tartogat. Az egyik az iPad Air 2-ben is megismert Touch ID, a másik pedig az arany szín. A készülék ezen kívül marad az, amit már a múlt év során megismertünk, azaz a burkolat alatt az A7-es processzorral és az M7-es segédprocesszorral találkozhatunk és a képernyő is az ismert, Retina névre keresztelt, 2048 x 1536 pixel felbontású egység. Az újdonság alap kiviteléért 130 ezer forintot kér el a kaliforniai gyártó.

iPadAir2-iPadMini3-Lockscreen-PRINT

A hazai megjelenés pontos időpontját egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám valószínű, hogy még októberben megtörténik a bevezetés.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés