Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bréking! Helló Nexus 6!

Kütyük

Bréking! Helló Nexus 6!

A Google saját Android blogján tette közzé a készülék adatait.

A Google nemet mondott a hivatalos bemutató eseményre és a minap lerántotta a leplet legújabb referenciakészülékéről, a Nexus 6-ról. Az Android blogon tették közzé a készülék részleteit, és most sem kellett csalódnunk a korábbi pletykákban.

A Nexus 6 elsőként futtatja az operációs rendszer legújabb Lollipop nevet viselő, 5.0-ás verzióját. Annak ellenére, hogy a Moto X felnagyított variánsaként mutatkozik, számos specifikáció eltér az új készülékben.

De mit is rejt a népszerű eszköz a motorháztető alatt? Egy Qualcomm Snapdragon 805 működteti 2.7 GHz-en, kijelzője pedig egy hatalmas 5.9 inches QHD felbontású egység. Az akkumulátor kapcsán sem kicsinyeskedtek (3220 mAh), a fotókért egy 13MP-es szenzor felel optikai képstabilizálással. Talán egy dologban nem történt változás a Moto X-hez képest, mégpedig a dual LED flashben, mely hasonlóan a kamera körül helyezkedik el. Hátát a megszokott Nexus logó díszíti és megkapta az Ambient Display funkciót, melyet először a Moto 360-on láthattunk (ezt bekapcsolva zárt állapotban mindig látható az idő a kijelzőn halványan).

Ez mind szép is jó, de hogyan juthatunk hozzá? A 64 és a 32 GB-os modell is október 29-étől lesz előrendelhető, és a szállítások november közepére várhatóak (micro SD kártyáról nem tudunk). Azonban ellentétben a korábbi Nexusokkal nem lesz valami olcsó a 6-os. Kártyafüggetlenül 649 dollárt kérnek darabjáért, de remélhetőleg hamarosan a hazai szolgáltatóknál olcsóbban is hozzájuthatunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés