Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan textúrákat is érezhetünk az érintőképernyőkön

Kütyük

Hamarosan textúrákat is érezhetünk az érintőképernyőkön

A Microsoft egy olyan technológián dolgozik, mellyel eddig sosem látott tulajdonságokat kaphatnak az érintőpanelek.

Napjainkban minden telefon és tablet érintőkijelzővel rendelkezik, bár van néhány olyan készülék mely, mint például a BlackBerry Passport, mely hardver billentyűzettel is ellátja felhasználóit. A hírek szerint a Microsoft egy új technológián dolgozik, mellyel eddig sosem látott tulajdonságokat kaphatnak ezek az érintőpanelek. A titok nem más, mint a felületek és textúrák érzékeltetése egy speciális vibrációs módszerrel.

A vállalat egyik kutatója, Hong Tan nagy lehetőséget lát ebben a technológiában, hiszen így egyszer akár azt is elérhetjük, hogy ujjunk egy fizikai billentyűt érezzen, annak ellenére, hogy egy üveget tapintunk meg, nem beszélve arról, hogy felmérések kimutatták, hogy a hardver billentyűzeten jóval gyorsabban tud írni egy átlagos felhasználó.

A felhasználási területek azonban csak a felfedezésre várnak, egyik ilyen lehet az ellenállás érzékeltetése, mikor elcsúsztatunk egy objektumot a képernyőn, például egy fájlt helyezünk át, vagy csak képzeljük el hogy minden ikon felülete más textúrával rendelkezik. Hogy mikor kerülhet bele készülékeinkbe még nem tudjuk, de biztosan nagy népszerűségnek örvend majd a nagyszerű innováció.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés