Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Apple bejelentette az iOS 8-at

Kütyük

Az Apple bejelentette az iOS 8-at

Tudj meg mindent most a megjelent frissítésekről!

Az iPhone megjelenése óta az iOS 7 volt az első radikális irányváltás az operációs rendszerben, felépítés és dizájn tekintetében. Ma a vállalat bejelentette az iOS 8-at, mely főként a tavalyi szoftverre épül, és hoz el számos hasznos szolgáltatást. Az első ilyen az iCloud Drive, mely fájlok szabad mozgását engedélyezi a Cloud-on keresztül. Ezek mellett, az Android-ból jól ismert widgetek is megérkeztek iPhone-jainkra. Természetesen ezek nem az ikonok mellett, hanem kizárólag a Notification Center-ben lesznek láthatóak és ezt szolgáltatást külső fejlesztők is igénybe vehetik.

DSC_1567

A Health és a Family Sharing a ma bemutatott talán legkiemelkedőbb applikációk, szolgáltatások. A Health nem más, mint egy kifejezetten külső fitness eszközök részére létrehozott alkalmazás, mely tárolja és rendszerezi az általuk küldött adatokat. Sajnos elmaradt a várva várt iWatch bejelentése, így ezen adatok a pletykákkal ellentétben nem Apple készülékből fognak érkezni. A Family Sharing egy szolgáltatás, amin keresztül megoszthatjuk azokat a produktumokat családunkkal (max. 6 személy), melyeket az iTunes-ról vásároltunk, legyen az zene vagy például egy applikáció. Fontos megemlíteni, hogy engedélyezi egy bankszámla használatát az összes ide tartozó felhasználónak. Ha a családon belül bármilyen vásárlás elindul (például gyermekek részéről), csak tulajdonosi engedéllyel történhet meg a tényleges tranzakció és letöltés (tehát a szülői engedéllyel).

DSC_1401

Az új rendszer könnyíti mind a felhasználók, mind a fejlesztők munkáját. Kezdjük először a felhasználókkal. Megnyithatunk értesítéseket a képernyő feloldása nélkül, valamint alkalmazásaink már egyszerűen kommunikálhatnak egymással, mely rengeteg új lehetőséget nyújthat a későbbiekben. Például, ha rendelkezünk a Bing fordítóprogramjával, könnyedén lefordíthatjuk egy oldal tartalmát anélkül, hogy kilépnénk a böngészőből. Ha használat közben bármilyen értesítés érkezik, egy legördülő panelen végezhetünk vele interakciókat. Visszaírhatunk ismerőseinknek új  alkalmazás megnyitása nélkül.

Tudva, hogy a Messages a leggyakrabban használt applikáció az iPhone-okban, a vállalat egy SwiftKey-hez hasonló QuickType szolgáltatást integrált a program szoftverébe, mely segíti a könnyebb, gyorsabb gépelést. Az üzenetküldő alkalmazás közvetlen hang és videó küldésére is alkalmassá vált, melyet egyesek szerint a Snapchat inspirált. A Photos alkalmazás frissült egy igen hasznos képszerkesztő szolgáltatással, ami lehetővé teszi a professzionális módosításokat csupán néhány mozdulattal.

DSC_1222

DSC_1321

A fejlesztők lehetőségit az újonnan megjelent Swift programozási nyelv mellet, számtalan API-val is bővítik. Az API-k segítségével használhatják fel a készülék teljes szoftver- és hardverállományát. Többek között a Touch ID ujjlenyomat olvasó is ide tartozik. Megjelent az új HomeKit szolgáltatás, mely telefonunkat egy univerzális távirányítóvá varázsolja otthonunkban. Irányíthatunk minden ide kapcsolódó eszközt, berendezést, valamint un. jelenteket is létrehozhatunk, melyekbe listázhatunk több eszköz együttes irányítását. A nagy népszerűségnek örvendő Siri hangfelismerő program is bővült. Képes dalokat felismerni, az iTunes-on vásárolni, mindemellett hallgat a „Hey Siri” felszólításra is. A frissített operációs rendszer végleges verziója 2014 őszén jut csak el hozzánk.

DSC_1352



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés