Connect with us
Hirdetés

technokrata

Segítenél karácsonykor? Így csináld jól!

Tipp

Segítenél karácsonykor? Így csináld jól!

Segítenél karácsonykor? Így csináld jól!

Tippek, hogy valóban örömet szerezhess

Karácsony közeledtével sokakban feltámad az adakozási kedv, az ünnepi időszak beköszöntével többet gondolunk azokra a rászorulókra is, akiknek a mindennapi megélhetés is állandó harcot jelent. A jelenlegi viharos gazdasági helyzet sajnos még nehezebb akadályokat gördít eléjük és az őket segítő szervezetek elé is. Ajándékozni azonban sajnos nem csak jól lehet! Csak olyan dolgokat tegyünk a csomagba, amelyeknek még mi magunk is örülnénk a fa alatt.

A Kuckó program egy önkéntes alapon működő gyermekotthonokra fókuszáló civil program, melynek célja, hogy jobbá tegye a gyermekotthonok lakóinak életét. Sporteseményeket, KuckóHősök díjátadót, fodrászkodást, családi fotózást, takarítást, Kuckónapot,  tökfaragást szerveznek, megünneplik a gyerekek születésnapját és a decemberi időszakban Mikulásuk járja az országot. Ellátogatnak felnőtt fogyatékkal élők intézményeibe is, hiszen ők sajnos gyakran a gondozási háló perifériájára szorulnak, pedig nekik is rengeteget számít a figyelem és törődés. A Kuckónál az élményalapú segítségben hisznek, most például fociedzőt keresnek az egyik otthonba, ahol ez volt a gyerekek legnagyobb álma.

A karácsonyi akciónk 2 részből áll: idén 2 Kuckó Mikulás fogja járni a gyerekotthonokat nemcsak Budapesten, az egész országban. A Kuckó Mikulást azért szervezzük, hogy találkozzanak a gyerekek az igazi Mikulással és a találkozás élménye, a figyelem, amit a Mikulástól kapnak átsegítse őket a nehezebb pillanatokon. Mivel a Mikulás nem mehet üres kézzel, a csokikra gyűjtést szervezünk, minden segítségnek nagyon örülünk. Idén 1 000 gyereket szeretnénk meglátogatni az ország különböző pontjain” – mondta el Strényi Veronika, a Kuckó Önkéntes Program alapítója. Vera hozzátette, a mai rohanó világunkban nagy kihívást jelent a fenntartható adományozás, de arra kér mindenkit, törekedjen a „kevesebbet, de azt jól” elvére. A civil alapítványoknak természetesen nem csak karácsony idején van nagy szükségük a segítségünkre. Jellemző azonban, hogy főleg decemberben kapnak adományokat. „Én csak azt kívánom, hogy évközben is jusson ebből a lendületből, hiszen a rászorulók nem csak a szeretet ünnepének közeledtével igényelnek figyelmet” – hangsúlyozta Veronika.

Karácsonyra IX. alkalommal készülünk adventi csomagokkal. Ezek között vannak “hazamenős” csomagok telis-tele ünnepi finomságokkal azoknak a gyerekeknek, akik karácsonyra hazamehetnek a szüleikhez, a gyermekotthonok csoportonként kapják meg az ajándékokat: ebben az évben kreatív eszközöket és tisztálkodási szereket kértek, illetve kapnak ajándékot a nevelők, gyermekfelügyelők is, hiszen ha ők jól vannak, a gyerekek is jobban vannak. Az ő csomagjukba kávé, tea és egy kis csoki kerül. A gyűjtés december 10-ig tart, az önkéntesek a csomagoláson is szívesen látják az adományozókat, a transzparencia ugyanis kifejezetten fontos akkor, amikor pénzgyűjtésről van szó.

Idén a cél minimum 800 adventi csomag, amivel teljes Budapest, Pest és Nógrád Vármegye állami gondoskodásban élő gyerekeihez és segítőihez jutnának el. Számszerűsítve ez 1 807 gyereket és közel 1 000 segítőt jelent.

Az adományokat ide várják:

Szintlépés alapítvány  11710002-24133290
IBAN: HU13117100022413329000000000
Közlemény: Kuckó Karácsony / Kuckó Mikulás

Cégeknek természetesen adóigazolást is ki tudnak állítani.

Időben gondoskodjunk a meglepetésről!

Ne felejtsük el, hogy ilyenkor a téli szezonban rengeteg az adomány, ami a szervezeteket komoly logisztikai és szortírozási feladatok elé állítja. A szervezeteknél ráadásul többnyire családos civil emberek dolgoznak és segítenek, tőlük sem elvárható, hogy korlátlanul ráérjenek. Tiszteljük meg őket azzal, hogy figyelembe vesszük az idejüket mind a kapcsolatfelvétel, mind az adományok összeállítása során, ráadásul minden idő, ami szortírozásra megy, a gyerekektől vesz el értékes figyelmet.

5 tipp, hogy valóban segíthess

Az ünnepi időszak előtt Veráék Kuckó Kisokossal is készültek a tudatos adományozásért. Íme 5 jótanács a 14 pontos listáról:

–       Mielőtt adományozol, kérdezz a fogadó féltől! Így biztosan azt adod, amire szükség van.

–        Az adományozás nem lomtalanítás. A felesleges adományok kezelése extra munkát és költséget jelent. A segítők a rájuk háruló szortírozási feladatok nélkül is nagyon túlterheltek.

–       A legtöbb hely csak szezonális darabokat fogad, elsősorban tárolási problémák miatt. Figyelj erre! Nyáron nyári ruhát, télen meleg télit.

–       Az adomány nagy utat jár be, figyelj a csomagolásra is, legyen strapabíró és lehetőleg környezetbarát!

–       Az idő a legnagyobb adomány. Köteleződj el egy ügy mellett és önkénteskedj rendszeresen!

Hasznos meglepetés az baba-mama gyerekotthonokba

Remek példa az okos adományozásra a Cosori Magyarország idei karácsonyi akciója. A cég munkatársai a Kuckó Programmal összefogva november második felében 3 db Cosori Premium forrólevegős sütőt vittek 3 baba-mama lakásotthon számára. Az itt élő fiatal anyukák tanulnak vagy dolgoznak a babák mellett, és az egyszerű, olajmentesen is könnyen megsüthető, mégis laktató és finom ételek elkészítésében nagy segítség ez nekik a hétköznapokban. Az átadáson bemutatót is tartott nekik a cég képviselője, egyszerű egészséges alapreceptekkel, sütési praktikákkal.

A Cosori Magyarország csapata könnyen tud azonosulni a Kuckó program céljával, mégpedig, hogy ha adunk, akkor jól adjunk, úgy és olyat, ami a másik félnek valóban segítség. A Kuckó Program segítségével ez a célunk könnyen megvalósulhatott és nagy öröm számunkra, hogy mamák és babák mindennapjait tehetik kényelmesebbé a Cosori forrólevegős sütőkben gyorsan elkészíthető és minimális hozzáadott olajat igénylő ételek” – árulta el a Cosori Magyarország képviselője.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés