Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

casio

SmartWatch

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

Közel hárommillió forintba kerül a G-Shock újdonsága

Újabb limitált szériás kiadást mutatott be a Casio a G-Shock márka 40. éves évfordulója alkalmából.

Az új, MR-G sorozatba tartozó karóra a japán kardok kimunkáltságát és időtállóságát testesíti meg, megalkotásához a Casio legkifinomultabb, high-tech órakészítési eljárásait alkalmazták.

„A MRG-B2000GA-1A modell különleges felülettel bír, amelyet 800 éves japán, Gassan-kardkészítési technikák segítségével hoztak létre”

– hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Kétség nem fér hozzá, hogy az újdonság vonzza a tekinteteket. A 54.7 mm hosszú, 49.8 mm széles és 16.9 mm magas óratok, illetve a lünettája Ti64-es valamint tiszta titán ötvözetből készült. A titán arról ismert, hogy kimagasló ellenállóképességgel rendelkezik a külső behatások ellen. Ennek köszönhetően még extrém körülmények esetén is meg tudja tartani eredeti fényét és formáját, ellenáll a különféle savaknak, gyógyvíznek és tengervíznek. Mindemellett az acélnál jóval könnyebb és még antiallergén is, azaz azok is viselhetik, akiknek fémallergiájuk van.

A 150 grammos tok szemet gyönyörködtető részleteket rejt. Az óra előlapját Ayasugi-mintázat díszíti, ami a kovácsolt acélrétegekből álló Gassan kardpengéken is látható.  Az előlap, valamint lünetta kopásálló AIP-bevonatát a Kobe Steel fejlesztette ki és annak ellenállóképessége megegyezik a DLC-bevonatéval. A tok felülete ugyancsak egyedi, kristálymintázatot kapott, amely a tiszta titán hőkezelésének eredménye. Ez a megjelenés a japán kardokon látható „Nie” mintázatra emlékeztet. A tok anyagának szilárdságát titán-karbid kezeléssel, valamint „mélykeményítéssel” növelték meg, ami kimagasló kopásállóságot eredményez.

A karóra exkluzív és egyedi megjelenését tovább emeli, hogy a titánból készül óraszíjon Sadanobu Gassan, a hatodik generációs kardkovács mester alkalmazott Kesho-Yasuri mintázat tűnik fel, amely eredetileg egyes kardok pengéit díszítette. A számlapot gyémántszerű mintázat és legyező motívumok varázsolják egyedivé és különlegessé.

Természetesen ahogyan az MR-G sorozat többi tagja, így ez a karóra is számtalan hasznos funkcióval van felvértezve. Az MRG-B2000GA-1A főbb jellemzői közé tartozik a kimagasló ütés- és rezgésállóság, a 20 baros nyomásig tartó vízállóság, a mágneses ellenállás, a napelemmel működő óraszerkezet (Tough Solar), a teljesen automatikus naptár, duális időkijelzés, a másodperc alapú stopperfunkció, a visszaszámlálás funkció, az időzítő, az ébresztés, valamint a LED-es számlap világítás.

Az újdonság tavaly novemberben jelent meg Japánban és mindössze 500 darab készült belőle. „Ez a karóra minden bizonnyal a gyűjtők és az órakedvelők kedvence lesz, de a kis darabszám miatt rendkívül nehéz lesz hozzájutni. Magyarországra még egyáltalán nem jutott belőle, hivatalos fogyasztói ára jelenleg 7500 euró, vagyis átszámítva kb. hárommillió forint” – jegyezte meg Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További SmartWatch

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés