Connect with us

Hirdetés

technokrata

Edzésekhez ideális órákat mutatott be a Casio

casio

SmartWatch

Edzésekhez ideális órákat mutatott be a Casio

Edzésekhez ideális órákat mutatott be a Casio

Az újdonságok a 40 éve megjelent G-Shock előtt tisztelegnek

A Casio bejelentette, hogy új modellekkel bővíti a rázkódás- és ütésálló karórákat felvonultató G-Shock márka G-Squad termékvonalát.

Az öt új DW-H5000 típusú karóra tokja a legelső G-Shock formáját idézi meg, mindemellett pulzusszámlálóval is el vannak látva.

Az eredeti elképzelések szerint olyan karórát kívántak létrehozni, amely akkor sem törik össze, ha magasról ledobják, vagy leejtik azt. Így született meg az első G-Shock 1983-ban. „A Casio ezt követően mindig úgy fejlesztette tovább ezen órák kialakítását, megjelenését és funkcióit, hogy mindig a figyelem középpontjában tartotta kiemelten nagyfokú ütés- és rázkódásállásukat” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

A legelső modell, a DW-5000C ikonikus óratokja számos G-Shock karóra generációnál jelent meg. A jellegzetes dizájnt ma az 5600-as széria őrzi és a legújabb, legmodernebb funkciókkal büszkélkedhet. Az új DW-H56000 modellek már sokkal több, fejlett funkciót kínálnak elődeiknél. Valamennyi ütésálló változat el van látva pulzusszámlálóval, ami kifejezetten hasznosnak bizonyulhat a különféle sportaktivitásoknál.

A Casio újdonságai négyféle – futás, sétálás, edző termi edzés, illetve tréning – aktivitáshoz vehetők igénybe. Az optikai szenzornak, valamint a beépített gyorsulásmérőnek köszönhetően meg tudják jeleníteni a pulzusszámot, a megtett távolságot, valamint az elégetett kalóriát.

„Ezen képességük a finn Polar Electro Oy által fejlesztett algoritmusnak is köszönhető, amely több mint félévszázados tapasztalattal rendelkezik a sport, a fitnesz, valamint az egészségügyben alkalmazott elektronikus személyi eszközök terén”

– tette hozzá Nagy Sándor.

Az újdonság fekete (DW-5600-1), mentakék (DW-5600-2) színben, gyantából készült tokkal, valamint fekete (DW-H5600MB-1) és kék színben (DW-H5600MB-2) érhető el fém lünettás kivitelben. Az új modellcsalád egy cserélhető tokkal és szíjjal rendelkező változattal lesz teljes (DW-H5600EX-1).

A japán gyártó újdonságai 51,1×44,5 mm-es tokkal készülnek, amelyek súlya nem haladja meg az 59-65 grammot. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően a karórák fejlett funkciói okostelefonon is használhatók. Ezek közé tartozik, hogy a Casio újdonságai képesek értesítéseket fogadni bejövő e-mailek, új közösségi média posztok, emlékeztetők, vagy különféle naptár funkciók alapján. Az új G-Squad karórák Magyarországon is elérhetőek lesznek.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További SmartWatch

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés