Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon EOS 1000D – a legújabb tükörreflexes

Smart home

Canon EOS 1000D – a legújabb tükörreflexes

A Canon bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 1000D-t, mely a cég termékskálájában a 12 megapixeles EOS 450D alatt helyezkedik el.

Az eddigi legkönnyebb vázzal rendelkező EOS modell, az EOS 1000D számos olyan megoldást tartalmaz, melyek eddig csak a Canon professzionális EOS-1 sorozatú gépeire voltak jellemzők. Ilyenek többek között a DIGIC III képfeldolgozó processzor és az Élőkép megjelenítési mód. A Canon az EOS 1000D gépet EF-S 18-55 mm IS objektívvel együtt is kínálja, mely a képstabilizátornak köszönhetően még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítményt nyújt.

A Canon EOS 1000D fényképezőgép főbb jellemzői:
-10,1 megapixeles (3.888×2.592 képpont) CMOS képérzékelő
-EOS integrált tisztítási rendszer
-7 pontos, nagy lefedésű AF rendszer, f/5.6 kereszt típusú középső ponttal
-3 kép/másodperces sorozatfelvételek
-2,5 colos, 230 ezer pixeles LCD Élőkép móddal
-DIGIC III képfeldolgozó processzor
-Kompatibilitás az SD és SDHC memóriakártyákkal
-Kompakt és könnyű váz
-Digital Photo Professional RAW képfeldogozó szoftver
-Teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektívekkel és az EX-sorozatú Speedlite vakukkal.

Valamennyi EOS modellhez hasonlóan az új készülék alkatrészeit is a Canon gyártja és szereli össze. A 10,1 megapixeles CMOS képérzékelő, mely a jobb zajcsökkentés elérése érdekében már nagyobb pixelekből áll, elég nagy felbontást biztosít ahhoz, hogy a fotók – még vágás esetén is – A4-es méretben kinyomtathatók legyenek.

A képérzékelőre lerakódó por eltávolítására az EOS 1000D tartalmazza az EOS integrált tisztítási rendszerét, mely háromféle eljárással – a por mennyiségének csökkentésével, a por eltávolításával és taszításával – biztosítja, hogy a szennyeződések ne csökkentsék a felvétel minőségét.

A EOS 1000D gépben most először jelent meg az eddig csak a professzionális digitális tükörreflexes gépekben megtalálható DIGIC III processzor. A processzor lehetővé teszi sorozatfelvételek folyamatos készítését akár 3 kép/másodperces sebességgel (3 kép/másodperc JPEG képek esetén, és 1,5 kép/másodperc RAW képek esetén), egészen az SD- vagy SDHC-kártya kapacitásáig.

A gyors élességállítást igénylő felvételeknél az EOS 1000D egy 7 pontos, nagy lefedésű autofókusz rendszer segítségével képes a másodperc töredéke alatt az adott témára rögzíteni a fókuszt. A kereszt típusú középső fókuszpont még gyenge fényviszonyok és alacsony kontrasztú jelenetek esetén is hatékonyan működik. A gép E-TTL II vakuvezérlő rendszert is tartalmaz, mely a professzionális EOS modellek sajátja.

Az EOS 1000D alig 450 grammos tömegével a Canon eddigi legkönnyebb digitális tükörreflexes gépe, melynek mérete egyébként 126x98x62 milliméter. A nagy fényerejű, 2,5 colos kijelzőn megtekinthetők az elkészített felvételek, és ellenőrizhető a kompozíció. Az élességnek, a képkeménységnek, illetve a nagy látószögnek köszönhetően egyszerre többen is megtekinthetik a felvételeket. Az LCD-n megjelenik a könnyen navigálható menürendszer is. A görgetés elkerülése érdekében külön lapokból álló menürendszer a legújabb EOS modellekben alkalmazott megoldáshoz hasonlóan lehetővé teszi a külső eszközök, többek között a Speedlite vakuk vezérlését is.

Állvány használata esetén, vagy olyan helyzetekben, ahol a kereső használata nem praktikus a felhasználó Élőkép módba kapcsolva 30 kép/másodperces képfrissítéssel közvetlenül a képérzékelőről kapott élőképet mutatja. Megjeleníthető négyzetháló is, a hisztogram pedig a kompozíció és az expozíció beállításában segíti a felhasználót. Az új EOS készülék esetében Élőkép módban két autofókusz mód használható. A Gyors AF a tükör egy pillanatra történő felcsapásával, az ÉLŐ AF pedig a kompakt fényképezőgépekhez hasonlóan a kontraszt információk alapján állítja be az élességet.

A Canon az EOS 1000D fényképezőgéphez teljes szoftvercsomagot mellékel, mely a képek kezeléséhez és feldolgozásához szükséges programokat tartalmazza. A Digital Photo Professional (DPP) egy olyan, nagy teljesítményű RAW konverter, amellyel RAW formátumú képek feldolgozására nyílik lehetőség. A DPP a fényképezőgép olyan funkcióit is használja, mint a Portrékép vagy a Képstílusok. A szoftvercsomagban szereplő Picture Style Editor képstílus-szerkesztő program a színek kezelése során saját Képstílusok létrehozásában nyújt segítséget. További mellékelt szoftverek az EOS Utility, az Image/Zoom Browser és a Photostitch.

A Canon EOS 1000D váz ajánlott végfelhasználói ára Európában 549 euró, vagyis mintegy 135 ezer forint. A 18-55 mm-es normál objektívvel 599 euróba (150 ezer forint), a 18-55 mm-es IS objektívvel pedig 649 euróba (160 ezer forint) kerül a masina.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés