Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme az 5 leghasznosabb app az iskolakezdéshez

Kütyük

Íme az 5 leghasznosabb app az iskolakezdéshez

Bátorkodtunk összeszedni minden olyan applikációt, mely a hasznodra válhat az iskolakezdésnél.

Mivel eljött a szeptember, ideje visszaszokni az iskolába, és hogy mindez még könnyebben menjen, összeszedtük a 10 leghasznosabb applikációt az iskolakezdéshez. Míg a nyár feledhetetlen, napsütésben gazdag időszakai olykor még felélénkülnek, szeptember elején komoly változás elé néz több tízezer egyetemista. Ez az időszak nagy odafigyelést igényel, hiszen kiestünk a napi rutinból, így az időmenedzsment mindennél fontosabbá válik. Éppen ezért rögtön egy nagyszerű naptárral kezdenénk az alkalmazások sorát.

1. Sunrise

Egy okosan megalkotott naptár alkalmazásra mindenkinek szüksége van, de az App Store több száz ilyen applikációja közül nehéz a döntés. Szomorú tény, hogy a csinos bemutató és az okosan megfogalmazott leírás ellenére a legtöbb csaknem használhatatlan, de mi mégis rábukkantunk a legjobb megoldásra. A Sunrise app használatával minden csak egy érintésre van, amit egy okos naptártól várnánk, és olyan integrációkkal rendelkezik ,melyek valóban egyedülállóvá teszik. Nem csak eseményeket, emlékeztetőket, és szülinapokat táplálhatunk bele, hanem a helyszínt megadva a Google Maps segít eljutni a találkozóhelyre, a Facebook események és szülinapok automatikusan szinkronizálódnak, és a Foursquare-rel böngészhetünk úti célok után is.

Emellett, az okos ikonok az esemény típusához igazodnak, valamint minden esemény mellé időjárás előrejelzést is kapunk, ami valljuk be roppant jó gondolat. A betáplált eseményekben szereplő ismerőseink profilképe látható a leírásnál, így sokkal teljesebb a vizuális élmény is. Fontos megemlíteni, hogy iPad-re és desktopra is elkészült az app, és messze megelőzi a Google Calendar tudását. Egyetlen szépséghibája, hogy nincs teljes havi és heti nézet, hanem csak egy három napos és egy kéthetes táblázatban láthatjuk eseményeinket. Összességében azonban ez a legteljesebb és legtöbb funkcióval ellátott naptár szoftver iOS és Android rendszerekre, ráadásul még ingyenes is.

2. Timetable

Talán a névből nem nehéz kitalálni, hogy a következő program egy órarend alkalmazás, mellyel könnyedén felírhatjuk óráinkat. Szinte mindenre képes, amit egy ilyen szoftvertől várnánk. Az órákat pillanatok alatt felvihetjük, és nem csak a tárgy nevét és időpontját, hanem a tanár nevét, az óra rövidítését, a teremszámot, és még egyedi színt is megadhatunk bejegyzéseinknek. Teendőinket heti és napi osztásban is nézhetjük, és egy különösen hasznos gyors áttekintést biztosító widget is elkészült hozzá. Emellett az iskolaszünetek időszakát, a vizsgáinkat, és napi szintű teendőinket is rögzíthetjük. Az app ingyenes, de sajnos csak androidos készüléken érhető el, ezért iOS rendszerekhez a Class Timetable-t javasoljuk, mely nagyjából hasonló funkciókkal rendelkezik, és emellett nagyszerű dizájn kapott. (A képen a tabletes verzió látható)

3. Google Keep

Szinte nincs olyan terület, ahol egy jó jegyzetelő alkalmazás ne válna hasznunkra. Ebben az esetben mindig a Google Keep szolgáltatást ajánljuk, mellyel bárhol bármikor felírhatjuk legfontosabb dolgainkat. Amellett, hogy Google fiókunkkal automatikusan szinkronizálódik és bárhonnan elérhetjük később jegyzeteinket, fotókat és listákat is elmenthetünk benne. Szintén készült hozzá egy csinos widget, mellyel mindig kéznél lehet a tökéletes jegyzetfüzetünk. Az app ingyenesen elérhető iOS és Android rendszereken.

4. My Data Manager

Többnyire egyik diák sem rendelkezik korlátlan mobilnettel, és annak ellenére, hogy az egyetemen van ingyenes internetelérés, jobb ha gazdálkodunk saját adatforgalmunkkal is, mivel a rendszerek sokszor leterheltek, és szükségünk lesz saját kapcsolatra. A My Data Manager egy olyan program, mely számon tartja más applikáció internethasználatát, és nemcsak havi tervet állíthatunk fel magunknak, de még grafikonon is kiértékelhetjük az elmúlt időszakot. Az app képes értesíteni, ha túllépjük az egy napra szánt adatforgalmunkat, így biztos sikerül majd hatékonyan beosztani a havi limitünket. Csak androidos eszközön érhetjük el a szoftvert.

5. Pocket

Ez az alkalmazás kevésbé ismert itthon, de remek társa lehet egy diáknak, aki alig látszik ki a teendőkből. A program segít bármilyen online tartalmat elmenteni, mint egy könyvjelző, csak sokkal átláthatóbb, és hasznosabb módon. Minden bizonnyal találkoztunk már a jelenséggel, mikor egy rendkívül érdekfeszítő cikket kezdtünk olvasni, de épp le kellett szállnunk a buszról, vagy csak elkezdődött egy fontos előadásunk. A Pockettel többé nem maradunk le semmiről, hiszen minden csak egy kattintásra lesz tőlünk, és még offline módban is fogyaszthatjuk az elmentett tartalmakat. Androidon és iOS-en is bátran letölthetjük az ingyenes alkalmazást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés