Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gateway M305 – noteszgép a minimalista kategóriába

Dotkom

Gateway M305 – noteszgép a minimalista kategóriába

A Gateway ezen új hordozható számítógépe a mininotebook kategóriában indul csatába a vásárlók kegyeiért.

Az 1000 dollárosnál olcsóbb noteszgépeket angolul subnotebook kategóriának nevezik. Ez tipikusan az a szegmens, ahol minden tíz dollár számít az árban, és sokkal kevesebb a hangsúly a teljesítményen. Ebben a szegmensben indította útjára a Gateway az M305-ös modelljeit, melyek a fentiek figyelembe vételével nagyjából már sejthető, hogy milyen felszereltséggel rendelkeznek. Az M305S kódnevű, 800 dollárba kerülő notebook a Gateway 400-asát hivatott lecserélni – amely szintén ennyibe került megjelenésekor.

Azért lássuk a konkrétumokat! Először fontos a modularitásról beszélni – illetve annak fixálásáról. A Gateway ezen noteszgépében ugyanis nincsen lehetőség sem a processzor, sem a memória, de még a merevlemez fejlesztésére sem. Ebből következik, hogy előre meghatározott konfigurációkból lehet válogatni, külön megrendelésekkel e típus esetében nem foglalkozik a forgalmazó.

M305S

Az M305S modell egy 2 GHz-es Celeron processzorral rendelkezik, emellett egy 14 colos kijelzővel van felszerelve, amit az alaplapra integrált videovezérlő lát el adatokkal. Operatív tára 128 MB-nyi, merevlemezének kapacitása pedig 20 GB. A gyártó egy DVD-ROM meghajtót is beszerelt a Gateway hordozható számítógépébe. Ezért a konfigurációért kell a már fent említett 800 dollárt kifizetni.

M305X

Létezik ebben a kategóriában egy nagyobb tudású (ezzel együtt természetesen drágább) modell is, az M305X. Ebben egy 2,2 GHz-es Celeron processzor tölti be a központi vezérlőegység helyét. LCD-je 15 colos, merevlemezének kapacitása pedig 40 GB. Az M305X optikai meghajtója egy DVD/CD-RW drive, operatív tára 256 MB-nyi. A típus 1 cent híján 1000 dollárba kerül.

M305XL

Ezen változat annyiban különbözik az előzőtől, hogy a Celeron processzor helyett egy mobil Pentium 4-es került bele. Ezen kívül minden másban megegyezik az M305X típussal, ha az árát nem nézzük (az M305Xl ugyanis jóval drágább, 1200 dollárért lehet hozzájutni).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés