Connect with us

Hirdetés

technokrata

PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje

Dotkom

PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje

2004. június 2-án a PiK-SYS „PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje” címmel tartott sajtótájékoztatóval egybekötött termékismertetőt a Westend Hilton Hotelben.

A PIK-SYS, a PGP hivatalos magyarországi partnere „PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje” címmel tartotta meg rendezvényét a Westend Hilton Hotelben a vállalatok IT biztonságáért felelős informatikai szakemberek számára. Az európai uniós csatlakozás, valamint a 2001-ben elfogadott elektronikus aláírásról szóló törvény közeljövőbeli módosítása kapcsán újra felszínre került a bizalmas iratok titkosítására, hitelesítésére irányuló európai egységtörekvés. A konferencia aktualitását igazolta, hogy a PiK-SYS a közelmúltban megszerezte a PGP Certified Solution Partner címét, így Magyarországon egyedüli minősített partnerként forgalmazza és támogatja az amerikai cég titkosítási és digitális aláírás megoldásait, beleértve a PGP Universal-t is.

A konferencia nyitóelőadását a Pistár Mária, a PiK-SYS ügyvezető igazgatója tartotta, akitől megtudhattuk: „…a vállalatok informatikai biztonságáért felelős személyeknek az üzemeltetés során a központilag kezelhető, emellett felhasználói beavatkozást sem igénylő rendszerek jelentik az igazán újszerű lehetőséget. A felső vezetők számára pedig az egyik legfontosabb kérdés a szellemi alkotások megbízható védelmének szabályozott biztosítása minimális kockázat- és költségkihatással”. Pistár Mária előadásában beszámolt a közelmúltban aláírt, a PGP és a PiK-SYS között létrejött partneri szerződésről, melynek előfeltétele volt a termékek magas szintű ismerete, de az is a cég mellett szólt, hogy már évek óta forgalmazza a PGP termékeit és támogatja a PGP felhasználókat Magyarországon.

Több száz, több ezer felhasználó esetén nem lehet kérdés, hogy szükséges-e PKI rendszer kialakítása ahhoz, hogy fennakadás nélkül működjön a biztonságos információáramlás. A megfelelő megoldást keresve, egyre nő a PGP programcsalád felhasználóinak száma, akik nap mint nap használják a termék által nyújtott szolgáltatásokat állományok titkosítására, elektronikus levelek digitális aláírására, lemezkötetek titkosítására. Györe Márk előadásában a PGP munkaállomás-oldali megoldásairól hallhattunk, melyben a PiK-SYS IT-biztonsági tanácsadója arról beszélt, hogy bár kliens-oldalon a termékek kifinomult mechanizmusait a felhasználóbarát kezelőfelület elrejti a felhasználók elől (ez kevesebb hibaforrást is jelent), a központi menedzselhetőség és az adminisztratív funkciók megbízható, stabil működése a rendszergazdák mindennapi üzemeltetési feladatait könnyítik.

Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényre meghívott külföldi vendégelőadó, Ingo Wachter termékismertetőjét, amelyben a PGP szakembere kifejtette, hogy bár a PGP Corporation korábban kizárólag kliensoldali titkosítási konstrukciókat fejlesztett, de a változó és megnövekedett igények felmerülésével szükségszerűvé vált egy hálózati alapú titkosítási megoldás kidolgozása, mely PGP Universal néven került forgalomba. A PGP Universal egy új technológiájú, automatikus, házirend alapú megoldás, amely a titkosítással és hitelesítéssel kapcsolatos feladatokat hálózati szintre helyezve biztosítja azok gyors és hatékony, a felhasználók számára láthatatlan bevezetését. A PGP Universal üzemeltetése költséghatékony, köszönhetően az öntanuló SMSA (Self-Managing Security Architecture) technológiának, az automatikus kulcsgenerálásnak, valamint a központi kezelhetőségnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés