Connect with us

Hirdetés

technokrata

BitTorrent le- és feltöltés kikapcsolt számítógép mellett

Kütyük

BitTorrent le- és feltöltés kikapcsolt számítógép mellett

Gigabites sebesség, alacsony fogyasztás.

A multimédiás fájlok számának robbanásszerű fejlődésével az otthoni felhasználóknál is jelentősen megnőtt a rugalmasan bővíthető tárolókapacitás iránti igény. Jellemzően két technológia verseng egymással: az USB-s külső merevlemezek mellett egyre többen alkalmazzák a sokkal szélesebb körű funkcionalitást kínáló hálózatra csatlakoztatott háttértárolókat (NAS). Ezek az eszközök a routerre csatlakoztatva úgy érhetők el valamennyi hálózatba kapcsolt számítógépről vagy akár távolról, hogy nem csökken a számítógép teljesítménye.

A D-Link idén jelentkezett a Linux platformra épülő 2 fiókos, tükrözést is lehetővé tévő DNS-323 tárolójával. Időközben két irányban is folytatta a fejlesztést a vállalat: jövőre megjelenik az OLED kijelzős DNS-343 professzionális iscsi támogatással rendelkező 4 fiókos családtag, most pedig a kistestvér, a DNS-313 1 fiókos hálózati háttértárolóról számolhatunk be.

Biztonságos tárolás, gyors elérés
A DNS-313 tárolóba tetszőleges méretű SATA I/II HDD illeszthető minden szerelés nélkül, így pénztárcánktól függően akár 1TB tárolókapacitással is bővíthetjük az otthoni számítógépeink háttértárolóit. A gigabites kapcsolatnak köszönhetően a fájlok bármely otthoni számítógépre az USB-s háttértárolóknál kétszer gyorsabban tölthetők le, mindeközben a NAS-on tárolt fájlok teljes biztonságban vannak a számítógép meghibásodása esetén is. A DNS sorozat saját beépített ventilátorral hűti a merevlemezeket, a ventilátor fordulatszáma az aktuális hőmérséklettől függ – A DNS sorozat eszközeik folyamatosan figyelik a merevlemezek állapotát, probléma esetén képesek leállítani magukat, hogy megelőzzék a lemezek túlmelegedését vagy egyéb sérülését.

Egy gigabites vezeték nélküli n-es routert hálózatba kötve akár vezeték nélkül is élvezhető a korábban kizárólag vezetéken keresztül megszokott sebesség. A DNS sorozat eszközeit akár 10-15 felhasználó is használhatja egy időben úgy, hogy ez nem fogja vissza egyetlen számítógép teljesítményét sem. A távoli elérést a beépített FTP szerver biztosítja.
Amennyiben a hálózati megosztási funkciókra nincs szükség, a készülék egy USB 2.0 porton keresztül közvetlenül a PC-re is csatlakoztatható. Az Upnp és Itunes médiaszerver segítségével bárhonnan a hálózatból elérhetők a médiafájok (zene, videó, képek) – nemcsak PC-s környezetben, hanem Macintosh hálózatban is. Nem kell egy számítógépnek bekapcsolva lennie, hogy ezeket a lehetőségeket használjuk – míg egy PC akár 300 W fogyasztással is bír, addig a DNS eszközök csak 10-15 W áramot fogyasztanak.

BitTorrent le- és feltöltés kikapcsolt számítógép mellett
A DNS sorozat eszközei képesek automatikusan az internetről letölteni megadott tartalmakat (torrent, edonkey, filetp, emule, http és ftp letöltések). A letöltéseket egy grafikus kezelőprogrammal tudjuk irányítani (sancho) amely PC-re, linuxra és Macintosh-ra is elérhető. Ezzel a programmal akár az interneten keresztül is – akár egy másik földrészről is – tudjuk irányítani a letöltéseinket.

A DNS-313 már kapható, bruttó végfelhasználói ára merevlemez nélkül 10 forint híján 24 ezer forint.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés