Connect with us

technokrata

Okostelefon szépkorúaknak

Kütyük

Okostelefon szépkorúaknak

A svéd Doro Android-alapú OS-e kifejezetten az idősebb korosztálynak készült. Ikonjai nagyobbak és érthetőbbek, mint az átlag ömlesztett menürendszerű társaié. A szoftver célja az időskori mobilinternetezés megkönnyítése.

A készülék a svéd Doro cég terméke. A telefonnak nemcsak érintőképernyője van, hanem kicsúsztatható billentyűzete is, és a Google népszerű Android szoftverjének adaptált változatát futtatja – számolt be kedden a The Daily Telegraph. A cég az Experience (tapasztalat) nevet adta az új fejlesztésnek, amely megkönnyítheti az idősek bekapcsolódását a mobilinternet-forradalomba.

Az új szoftvert a Doro a mobilipar éves összejövetelén Barcelonában mutatta be, ahol a mobilágazat nagyágyúi, így a HTC, a Nokia és a Sony is egy sor újdonsággal állt elő. A Doro szoftverét más androidos készülékre is lehet installálni. A vállalat szerint az Experience “nyűgmentes” felhasználást garantál, jól elhelyezett, nagy és érthető ikonokkal. A szoftverrel a készüléket az idős felhasználó vagy gondozója az internet segítségével is kezelheti. Egy Facebook-verzió pedig abban segít, hogy megkönnyítse az idősek számára a családdal való kapcsolattartást – ismertette a telegraph.co.uk.

A Doro szerint az Experience csökkentheti a digitális megosztottságot az idős és a fiatal felhasználók között. A brit statisztika például azt mutatja, hogy már az angolok felének van okostelefonja, az idősebbek azonban nehezebben barátkoznak meg vele. “A szenior közönség összességében egyre jobban érdeklődik a technika iránt, és olyan okostelefont akar, amelyet használni tud” – fogalmazott a Mobil World Congress során Jerome Arnaud, a Doro vezetője.

Más telefongyártókat is foglalkoztatja az idősebb korosztály kérdése. A közelmúltban került a piacra egy iPhone-alkalmazás, amely méri a vérnyomást. A Fujitsu – egyelőre csak Japánban hozzáférhető – készülékei pedig ugyancsak felkarolták a vérnyomás és a vércukorszint megfigyelését, és lépésszámlálóként is működnek, hogy a felhasználó ellenőrizni tudja teljesítményét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin