Connect with us

Hirdetés

technokrata

Durván lenyomták az Iwiwet

Kütyük

Durván lenyomták az Iwiwet

300 milliónyian a Facebookban – az Iwiw közel százszorosára hízott már az amerikai közösségi hálózat.

Mark Zuckerberg alapító a minap jelentette be, hogy a közösségi hálózati funkciókat nyújtó Facebook felhasználói tábora elérte a 300 milliós mérföldkövet. Ezzel az online térben levők száma megegyezik az Egyesült Államok lakosságának számával, habár nem csak az USA-ban népszerű az iwiwszerű szolgáltatás. Azt azonban nem árulta el Zuckerberg, hogy a 300 millióból mennyi az aktív account, vagyis hányan használják tényleg viszonylag rendszeresen a Facebookot.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója

Ennél is örvendetesebb tény az üzemeltetők számára, hogy végre profitábilissá tudott válni a szolgáltatás. „Sikeresnek mondhatjuk magunkat abból a szempontból, hogy a Facebook fenntartható fejlődési szakaszba lépett. Korábban 2010-re becsültünk pozitív cash flow-t, de elégedetten jelenthetem be, hogy ezt a mérföldkövet az elmúlt negyedévben elértük.” – nyilatkozta Zuckerberg – „Ez fontos számunkra, mivel a Facebookot hosszú távon erős, független szolgáltatásként szeretnénk működtetni.”

Néhány érdekesség még: a Facebook felhasználói minden nap átlagosan hatmilliárd percet töltenek el a rendszerben. Az aktív facebookozók közül 40 milliónak változik meg naponta legalább egyszer a státusza. A közösségi hálózatba regisztráltaknak 70 százaléka az Egyesült Államokon kívül él; összesen több mint 180 ország polgára található meg a felhasználók között.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés