Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb multimédiás mobil szolgáltatások

Kütyük

Újabb multimédiás mobil szolgáltatások

Az Ericsson sikeres MBMS teszteket hajtott végre a vezető szállítókkal.

Az Ericsson bejelentette, hogy sikeres együttműködési teszteket végzett Multimedia Broadcast Multicast Service (MBMS, multimédia-sugárzási multicast szolgáltatás) megoldására vezető lapkakészlet-szállítókkal. Ez a lépés megalapozza az MBMS széles körű elterjedését és az MBMS-végberendezések rendelkezésre állását.

Az MBMS egy bővíthető, rugalmas megoldás, mely lehetővé teszi a hálózatüzemeltetők számára különböző tartalomformáknak a mobilhálózat különböző részeibe történő sugárzását. Segítségével a hálózatüzemeltetők költséghatékonyan és gyorsan bevezethetik az olyan innovatív multimédiás szolgáltatásokat, mint például szórakoztató, valamint közlekedési, időjárási és hír témájú vészhelyzeti értesítő sugárzott információs szolgáltatások.

Az MBMS felhasználja a meglévő hálózati infrastruktúrát az olyan multimédiás szolgáltatások, mint például a mobil TV sugárzásának megkönnyítésére. Korlátlan számú felhasználó számára teszi lehetővé a szolgáltatás egyidejű használatát, stimulálja az új mobil tömegmédiás szolgáltatások fejlesztését, valamint a mobil TV tömegpiaci elterjedésének sarokköveként szolgál.

A együttműködési teszteket számos vezető platformszállító megoldásaival elvégeztük, köztük az Ericsson Mobile Platforms és Qualcomm termékeivel. Az Ericsson MBMS-megoldásának 3G hálózatokban való kereskedelmi bevezetése a korai bevezetési rendszerekkel kezdődik 2008 márciusában, majd ezt a teljes indítás 2008 szeptemberében követi.

Ulf Ewaldsson, alelnök és az Ericsson rádió termékterületének vezetője szerint: ˝Mivel a kézikészülékek nagy része ezen szállítók lapkakészleteire épül és az Ericsson mobilhálózatok bizonyítottan jó együttműködési képességgel rendelkeznek, mind az MBMS hálózatüzemeltetők körében való terjedése, mind az MBMS-végberendezések rendelkezésre állása biztosított. Ez azt jelenti, hogy az MBMS-funkció a holnap mobilrendszereiben és termináljaiban természetes és szabványos funkció lesz majd˝.

˝A hálózatüzemeltetők egyre inkább keresik az új lehetőségeket meglévő infrastruktúrájuk hasznosítására és együttműködnek tartalomszolgáltatókkal, hogy a végfelhasználóknak csúcstechnológiájú multimédiás szolgáltatásokat kínálhassanak. Az MBMS lehetővé teszi a multimédiás szolgáltatások tömegpiaci kereskedelmi forgalomba hozását és bevezetését, lehetővé téve a hálózatüzemeltetők számára új bevételi források kialakítását és a jövőbeni igényeknek való megfelelést˝ – fejtette ki Ewaldsson.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés