Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 megapixeles Motorola – az első fotó

Kütyük

5 megapixeles Motorola – az első fotó

Érkezőben az amerikai gyártó első nagy felbontású kamerás mobilja.

Napvilágot látott egy felvétel, melyen egy 5 megapixeles Motorola mobil hátsó szekciójának egy részlete vehető alaposabban szemügyre. Azt persze nem tudni, hogy a kép mennyire tekinthető valós fotónak, vagy inkább csak egy egyszerű Photoshop munkához van szerencsénk, mindenesetre abban biztosak lehetünk, hogy a Motorola 2008-ban ki fogja adni első 5 megapixeles, Kodak technológiákra építkező fotós mobilját.

Mint arról már beszámoltunk, a Motorola igazán nagy durranása 2008-ban egy 5 megapixeles, autofókuszos kamerás mobil lesz, mely egyértelműen a Nokia N95 kihívója szeretne lenni. Ebben az UIQ 4.0 alapokon nyugvó titokzatos újdonságban egy 2,8 colos képátlóval rendelkező, érintésérzékeny TFT kijelző kap helyet, mely elsősorban 320×240 pixeles (QVGA) felbontásáról, illetve 16,7 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

Amennyiben minden jól megy, akkor a high-end készüléket a februári 3GSM Világ Kongresszuson jelentik majd be hivatalosan, a kereskedelmi forgalmazása pedig várhatóan a nyár elején fog megkezdődni. Még mielőtt elfelejteném: a HSDPA kompatibilis telefonban többek közt integrált GPS-vevőt is találunk majd. Zárójelben még csak annyit, hogy a Nokia 2006 szeptemberében mutatta be az N95-öt, mely 2007 tavaszán jelent meg a boltokban, idén ősztől pedig már az utódmodell, az N95 8GB is beszerezhető.

A Motorola a felső-középkategóriás multimédiás készülékek piaci kívánja hadrendbe állítani az ELBA kódnevű újdonságot, mely egy UIQ interfészeses vérbeli 3G készülék (gyors adatátvitel, videóhívás). Ebben a telefonban egy 3,2 megapixeles, autofókusz funkciós kamera teljesít szolgálatot. Az ELBA-ának létezik egyébként egy némileg módosított testvérmodellje, mely jelenleg KEYWEST névre hallgat, és a MOTOMAGX platform vadonatúj, 7.3-as kiadására épül.

A Motorola ezenkívül azokra is gondol, akik ugyan viszonylag szűkebb pénztárcával rendelkeznek, de mindenképpen smartphone-t szeretnének vásárolni maguknak. Nekik készül a vélhetően Q10 néven debütáló új okostelefon, melynek fontosabb specifikációi közé tartozik a Windows Mobile 6 operációs rendszer, a QWERTY billentyűzet, az érintőkijelző és az UMTS adatátvitel.

Emlékezetes, hogy a Motorola nemrégiben alaposan elkötelezte magát az UIQ platform mellett. Ennek megfelelően a cég 2008-as kínálatában nem kevesebb mint kilenc UIQ smartphone lesz fellelhető, ezek közül pedig kettő rendelkezik majd 5 megapixeles, a többi meg 3 megapixeles kamerával. (Megjegyzendő, hogy a fenti információk természetesen nem hivatalos Motorola forrásból származnak, így kéretik némi fenntartással kezelni őket!)

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés