Connect with us

technokrata

GPS-es új okostelefon – Samsung i550

Kütyük

GPS-es új okostelefon – Samsung i550

A Samsung Mobile termékpalettája eddig sem volt éppen unalmas, de mostantól…

A dél-koreai gyártó a német IFA 2007 kiállításon egy vadonatúj smartphone-t mutatott be, még pedig a candybar, vagyis hagyományos kialakítással rendelkező Samsung i550-et. A kémfotón először egy hónapja felbukkant, de most már hivatalos gyári fényképen is megtekinthető készülék igazi érdekessége abban rejlik, hogy kompakt méretben nyújtja egy igazi all-in-one okostelefon teljes szolgáltatási körét.

A 115 milliméter hosszú, 53 milliméter széles és mindössze 13,8 milliméter vastag Samsung i550-en Symbian operációs rendszer és S60 platform kapott helyet, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ezek pontosan milyen verziószámot viselnek magukon. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) készülék a mai elvárásoknak megfelelően nem csak GPRS és EDGE, hanem UMTS és HSDPA hálózatokban is minden további nélkül használható. Megfelelő 3,5G lefedettség esetében a letöltési sebesség akár a 3,6 Mbit/s-ot is elérheti!

A 2,6 colos képátlójú, tehát átlagnál nagyobb méretű kijelző alatt nem hagyományos navigomb, hanem egy a BlackBerry 8100 Pearl-éhez hasonló Trackball, vagyis mini golyóbis kapott helyet. Emellett olyan dedikált gombokat találunk, melyek a zenelejátszót, a webböngészőt és a navigációs szoftver indítják el közvetlen módon. Igen, kérem szépen, az i550-ben integrált GPS-vevő is van – a navigációs szolgáltatás külön dedikált gombot a billentyűzeten-

A hátfalba szerelt digitális fényképezőgép 3,2 megapixeles felbontású, autofókuszos és még vakut is kapott. Említést érdemel továbbá a 128 MB RAM, a 150 MB ROM, a microSD memóriakártyás bővíthetőség, a sztereó FM rádió, a 3,5 milliméteres audió csatlakozó, a microUSB interfész, illetve az 1.200 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor.

A 500 eurós (127 ezer forint) kezdőárú Samsung i550 valamikor a jövő hónapban fog felbukkanni a kereskedések polcain – a telefont többek közt a Vodafone is fel fogja venni a kínálatába.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom