Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elmosódott mobil fényképek? Soha többé!

Kütyük

Elmosódott mobil fényképek? Soha többé!

Hamarosan már képstabilizátor funkciós kamerás mobiltelefonok is meg fognak jelenni a piacon.

Az InvenSense nevezetű gyártó bejelentette, hogy 2006 második felében ki fogja adni azt a speciális képstabilizátoros megoldást, melyet kifejezetten telefonos felhasználásra terveztek, és amelynek köszönhetően minden mobil fénykép éles és teljesen bemozdulásmentes lehet.

A hagyományos digitális fényképezőgépeket használók a legtöbb esetben elégedetlenek a kamerás mobilok képminőségével, ugyanis a telefonos fotók sokszor bemozdulnak, főleg rossz fényviszonyok mellett. E miatt a túl hosszú záridő, illetve a fotós ezen idő alatt bemozduló keze tehető felelőssé. A hagyományos fotómasinákban már jó ideje speciális képstabilizátor technológiákat alkalmaznak a nem kívánt bemozdulások elkerülésére, ezek a megoldások azonban mindeddig túl nagy méretűek voltak ahhoz, hogy kis telefonokba integrálják őket.

Az InvenSense-nek most sikerült kifejlesztenie egy minden korábbinál kisebb képstabilizátort: a kéttengelyű giroszkópot használó eszköz alig ötöd akkora méretű, mint az eddigi legkisebb hasonló megoldások.

˝A kamerás telefonok felbontása stabilan növekszik. Míg idén az 1 megapixeles, addig 2010-ben már a 4 megapixeles felbontás számít majd átlagosnak a piacon. Ezzel szemben a mobil kamerák más specifikációi nem igazán fejlődnek, pedig mihamarabb nagy szükség lenne például a mobil képstabilizátorokra˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Scott Smyser, az iSuppli egyik elemzője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés