Connect with us

Hirdetés

technokrata

MMCmicro: újabb miniatűr memóriakártya

Kütyük

MMCmicro: újabb miniatűr memóriakártya

Újabb memóriakártya formátum bukkant fel a piacon: a Samsung bejelentette minden eddiginél kisebb kártyáját, az akár egyetlen számítógépes billentyűn is kényelmesen elférő MMCmicro-t.


A 14 milliméter hosszú, 12 milliméter széles és mindössze 1,1 milliméter vastag MMCmicro memóriakártya körülbelül negyedakkora, mint egy hagyományos MMC (MultiMediaCard) kártya, illetve alig harmadakkora, mint egy RS-MMC (Reduced Size MultiMediaCard) kátya.

A MMCmicro termékek elsősorban parányi méretükről, rendkívül alacsony fogyasztásukról, illetve nagy sebességükről ismerszenek meg. Az 1,8 V-os és 3,3 V-os változatban is készülő újgenerációs adattároló megoldások 10 Mbps-os olvasási, illetve 7 Mbps-os írási sebességgel büszkélkedhetnek, a host eszköz és a kártya közötti működési adatátviteli sebesség pedig akár a 26 Mbps-ot is elérheti. A 100 ezer írási műveletre méretezett MMCmicro kártyák a kezdetekben 32 MB-os, 64 MB-os és 128 MB-os változatokban lesznek kaphatóak, a későbbiekben pedig ennél nagyobb kapacitású verziók megjelenésére is számítani lehet.

A dél-koreai székhelyű vállalat előreláthatólag valamikor 2005 elején kezdi majd meg az MMCmicro memóriakártyák tömeggyártását. Mindeddig egyébként egyetlen MMCmicro kompatibilis eszközt (mobiltelefon, PDA) sem jelentettek be a különböző gyártók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés