Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bíróság előtt az egyik legrégebbi file-cserélő

Kütyük

Bíróság előtt az egyik legrégebbi file-cserélő

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége beperelte az izraeli iMesh-t, mely a peer to peer file-cserélők között az egyik legrégibbnek számít.

A jogvédő szervezet szerint az iMesh a szerzői jogok online, nagymértékű megsértését teszi lehetővé. Cary Sherman, az RIAA elnöke a következőképp nyilatkozott az eset kapcsán: ˝A 261 egyéni zenecserélővel szemben megindított peres eljárás azt a célt szolgálja, hogy az emberek kétszer is megfontolják, milyen jogsértő cselekedetet tesznek. Az egyének mellett azonban az ezt lehetővé tevő hálózatokat működtetők is felelősségre vonhatók.˝

Érdemes megjegyezni, hogy az RIAA már indított egy hasonló pert az ugyanerre a Fasttrack hálózatra alapuló Kazaa ellen is (és a Grokster ellen is, mely szintén ezt a közeget választotta szolgáltatásának biztosítására). Akkor azonban a bíró úgy döntött, hogy a file-csere hálózat üzemeltetői nem tehetők felelőssé az azon zajló illegális manőverkért (mint ahogy a filmek rögzítésére képes videomagnók birtoklása sem büntethető, csakúgy, mint a fénymásoló berendezések tulajdonlása). Természetesen ezt az RIAA akkor nem fogadta el, mondván ellenkező döntés született, mint korábban a Napsterrel és az Aimsterrel szemben (ám ettől függetlenül nekilátott beperelni a zeneletöltő egyéneket).

Az izraeli cég szóvivője közölte, hogy megkapták a hivatalos értesítést, és jelenleg a reagálás pontos részleteinek kidolgozásán tevékenykednek. Bejelentésükből úgy tűnt, hogy nem aggódnak annyira; az iMesh-nél a korábbi, Grokster és StreamCast elleni, sikertelen perekre hivatkozva bizakodóan tekintenek a jövő elé.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés