Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elérhető a Netscape 6.2-es verziója

Kütyük

Elérhető a Netscape 6.2-es verziója

A Netscape elérhetővé tette vitatott sikerű Mozilla-motoros webböngészőjének legújabb javított és némileg továbbfejlesztett változatát.

Az új változatban a Windows alatti gyors indítást elősegítő “Quick Launch” funkció aktiválásához ezentúl nem kell újraindítani a számítógépet. Továbbfejlesztettek egy kényelmi szempontból fontos lehetőséget, az az URL-ek automatikus kiegészítését (AutoComplete). Változott a különböző file-típusok letöltésének kezelése a könnyebb használat érdekében, illetve megjelent a böngészőben egy új “Address Book” címke, amelyre kattintva a címlistában lévő ismerősöknek lehet gyorsan e-mailt írni.

Elsősorban a vállalati felhasználók számára lehet fontos újítás az, hogy a Netscape Mail más Windows alkalmazásokból is elérhető MAPI-n (Messaging Application Program Interface) keresztül. A fent említett újdonságok mellett a fejlesztők állítólag növelték a böngésző stabilitását is. A Netscape 6.2-es változata elődjéhez hasonlóan tartalmazza a Navigator webböngészőt, a Mail e-mail klienst, az Instant Messenger nevű azonnali üzenetküldő programot, a Composer HTML-szerkesztőt, illetve egy saját címlistakezelőt, az Address Book-ot.

Ezeken kívül a csomagban találhatók a Real Player, Flash Player programok, a Winamp MP3 lejátszó program, illetve a Net2Phone internetes telefonálást lehetővé tevő alkalmazás, és egy Java plugin is, valamint támogatja a Windows XP-t, bár a 6.1-es változat is gond nélkül futott a Microsoft új operációs rendszere alatt.

A 6.2-es Netscape jelenleg Windows, Mac OS, illetve Linux platformok alá érhető el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés