Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúnyán kiszúrt az utángyártott patronok használóival a HP

Dotkom

Csúnyán kiszúrt az utángyártott patronok használóival a HP

Ugyanis mostantól csak a gyáriakat támogatja több modelljük is.

Szeptember 13-án alighanem több HP nyomtató tulajdonosa is értetlenkedve vette tudomásul, hogy az eddig használt készüléke hirtelen nem akar működni. Az eszközök mindegyike ugyanarra a hibára, azaz a nem megfelelő patronra hivatkozott, ami azért érthetetlen, mert évekig semmilyen problémát nem okozott számukra.


hppatron

A HP elmondta, hogy ez mostantól így is marad, ugyanis úgy változtatták meg a HP OfficeJet, OfficeJet Pro és OfficeJet Pro X típusú készülékek firmware-jét, hogy az csak és kizárólag a gyári patronokat engedélyezze. Érdekesség, hogy egy holland kereskedő szerint a tiltás már tavasszal bekerült a nymtatókba, csak valamiért az elmúlt hónapokban nem engedélyezte a HP, erre pedig csak szeptember 13-án került sor.

Talán nem meglepő, hogy rendkívül sokan kiakadtak a lépés miatt, hiszen egy eredeti patron lényegesen drágább egy utángyártottnál. A HP szerint azonban ezzel sak a saját fejlesztéseiket és szellemi tulajdonaikat védik. Jelenleg egyedül az tűnik megoldásnak, ha valaki újratölti a gyári patronokat, azok ugyanis a jövőben is működnek majd,



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés