Connect with us

Hirdetés

technokrata

Készül az első 3D nyomtatással épített hotel

Dotkom

Készül az első 3D nyomtatással épített hotel

Egészen izgalmas feladatba kezdtek az egyik távol-keleti országban.

A 3D nyomtatás technológiáját egyre érdekesebb területeken vetik be. Most épp azt találták ki, hogy hotelt építenek a segítségével.    Tavaly már láthattunk ilyen megoldással elkészített falakat, sőt később egy egész szobát is. Lewis Yakich mérnök azonban ennél is tovább ment. Az USA-ban dolgozó építészmérnök úgy gondolta, hogy ideje nagyban gondolkodni. Egy fülöp-szigetei hotelben olyan projektbe kezdett, hogy a szálloda egy részét 3D nyomtatással építik fel. Egész pontosan egy 1500 négyzetméteres lakosztályt alakítanak ki ezzel a megoldással. Lesz benne két hálószoba, egy nappali, külön wellness részleg.

3d_print_2

Ráadásul nem csupán a falakat csinálják meg a nyomtatóval, többek között a jakuzzi is így készült. Nehézséget jelentettek a térben csavart díszítőoszlopok, de ezt a problémát is orvosolták. Andrey Rudenko volt az, aki a 3D-s eszközt építette. Elmondta, hogy az első nyomtatót 2 hónapba telt összeszerelni, ám ez az idő mostanra 2-3 hétre csökkent. Körülbelül egy hónapot vesz igénybe a fejlesztés és a tesztelési fázis az építéshez használt anyaggal.

3d_print_3

Ez a hotel esetében homok és fülöp-szigeteki vulkáni hamu keveréke, amit elég nehéz keverékké elegyíteni, de végeredményül erős falakat kapunk. Jelenleg a szerelési munkálatokhoz meg kell szakítani a nyomtatást, viszont a jövőben már erre sem lesz szükség, a falakban automatikusan kialakításra kerülnek a különböző vezetékek és csövek. Itt azonban nem állnak meg, a következő lépcső 2000 megfizethető ház nyomtatással legyártva, amelynek költsége ezzel az eljárással 60%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos építtetés.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés