Connect with us

Biztonságosabb fizetést garantál az Intel új technológiája

Dotkom

Biztonságosabb fizetést garantál az Intel új technológiája

Az Intel bemutatta pénzügyi tranzakciókat érintő adatvédelmi technológiáját (Intel Data Protection Technology for Transactions), amely az iparág első olyan megoldása, amely a point of sale (POS) és a banki szerverek között a felhasználók pénzügyi adatainak end-to-end titkosítását teszi lehetővé. A fogyasztói tranzakciós technológiákkal foglalkozó NCR-ral közösen létrehozott megoldás tartalmaz egy szoftveres részt, amelyet a kereskedők számára fejlesztettek ki, valamint egy Intel Core és Intel Atom processzorokkal felszerelt hardver eszközt, amely a legerősebb biztonságot garantálja a tranzakció elindulásától egészen addig, míg a felhasználó adatait rögzítik a bank szerverén.

Az Intel tranzakciós adatbiztonsági megoldása – az Europay, MasterCard és Visa hitelkártya hitelesítése, token-alapú védelme mellett – egy további módja annak, hogy a felhasználók adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A szoftver Intel csipkészleten fut, amely fokozott biztonságot garantál és hozzájárul annak a résnek a bezárásához, ami a POS eszközök és az adatközpontok között tátong. A hardver megoldás egy védelmi funkciókkal ellátott képernyő (protected transaction display, PTD), amely kizárólag akkor lép interakcióba, ha a felhasználó fizikálisan a készülék előtt van, így garantálva azt, hogy semmilyen kémszoftver ne tudjon adatokat letölteni.

Az egyre nagyobb számban előforduló adatlopási esetek miatt egyre bizonytalanabbak a vásárlók abban, hogy a kereskedelmi vállalatok képesek garantálni adataik védelmét, amely gátolja az IoT-alapú (Internet of Things – dolgok internete) technológiák elterjedését. Iparági becslések szerint a vállalatok mintegy 114 milliárd dollárt fordítottak 2013-ban a szoftvervírusos támadások elleni védelemre és ennek ellenére is mégis több tízmillió hitelkártya adata került veszélybe.

– Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája biztonságos utat jelent a tranzakciós végpontok, a point of sale (POS) rendszerek és a szerver hálózatok között.

– A megoldás segít csökkenteni a kockázatokat azzal, hogy egy olyan biztonságos csatornát hoz létre, amelyen fizetési engedély kérhető a tranzakciók előtt. Emellett közös biztonsági menedzsment felületet biztosít függetlenül attól, hogy a kereskedelmi cég mely POS szolgáltatóval áll szerződésben.

– Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája minden modern hitel- és bankkártyás fizetést támogat, beleértve az Europay, Mastercard és – Visa kártyákat, mágnescsíkos- és NFC-olvasókat, valamint a Google Walletet, a Softcardot és az Apple Pay-t.

– A technológia az összes Intel processzoron alapuló kiskereskedelmi POS eszközzel kompatibilis, beleértve a táblagépeket is.

– A megoldás kompatibilis az Intel Core második és harmadik generációs, valamint ezt követő csipeket használó készülékekkel, illetve támogatja az Intel Atom Baytrail-T kódnéven futó processzort használó megoldásokat és a jövőben megjelenő Atom processzoros technológiákat.

– Az Intel Tranzakciós Adatvédelmi Technológiája nem csupán a kiskereskedelmi szektorban használható. Alkalmazni lehet például repülőtereken az utasok útlevelének ellenőrzésére vagy autóvezetők adatainak ellenőrzésére is.

– A kliens szoftver már most, a teljes technológia pedig 2015 első felétől lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek

Dotkom