Connect with us

technokrata

Napi 3 embert rúg ki a Magyar Telekom 2016-ig

fired

Dotkom

Napi 3 embert rúg ki a Magyar Telekom 2016-ig

A külső környezet és a globális és hazai távközlési piacot jellemző erős verseny következtében a következő két év során hozzávetőlegesen 1700 munkavállalójától válik meg a Magyar Telekom.

A létszámcsökkentésre több ütemben kerül sor, a munkatársak egy része az idei évben, egy részük a jövő évben távozik a vállalattól.

A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a Telekomtól távozó korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni. Ezenfelül önkéntes programot is meghirdetett a cég, amelynek keretében az elbocsátásra önként jelentkezőket további egyedi juttatások illetik meg.

A Magyar Telekom a vállalatnál maradó dolgozóinak továbbra is versenyképes jövedelmet kíván biztosítani, beszállítóival pedig fenntartja a partneri viszonyt.

A költségcsökkentési célok teljesülése mellett a piacvezető telekommunikációs vállalatnál így létrejövő karcsúbb szervezet a menedzsment álláspontja szerint rugalmasabban képes majd  a versenypiaci kihívásokhoz alkalmazkodni és valódi online vállalatként működve megfelelni ügyfelei igényeinek.

A Magyar Telekom Nyrt. érdekképviseleteinek véleménye szerint a 2015-2016 időszakra bejelentett létszámcsökkentés megvalósíthatóságát reális, a megállapodás aláírását a távozó kollégák részére nyújtott juttatási csomag által biztosított segítség indokolta. Az elbocsátás a munkavállalók leterheltségének aránytalan növekedését okozhatja és veszélyezteti a munka-magánélet egyensúlyát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek