Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft egy operációs rendszert akar az összes platformjának

Dotkom

A Microsoft egy operációs rendszert akar az összes platformjának

Satya Nadella jelentette be a változást.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella megerősítette, hogy a vállalat egybe fogja olvasztani a Windows különböző verzióit egyetlen operációs rendszerré. Elmondása szerint, a következő Windows három operációs rendszer ötvözésével születik majd meg, és támogatni fog minden képernyőméretet. Míg korábban Steve Ballmer vezetésével több csapat dolgozott a Windows különböző verzióin, mától ezeket egybevonták, és közös munkával kezdik meg az egységes rendszer fejlesztését – tette hozzá Nadella.

Arról nem kaptunk információt miként szeretnék összevonni a Windows-t, a Windows Phone-t, és az Xbox szoftverét, de elképzelésük az, hogy a felhasználók és a fejlesztők dolgát megkönnyítve, egy egyesített platformra készüljön az összes applikáció, amiket minden architektúra futtatni tud, ha ezt az OS-t használja.

Az platformok átjárhatóságában egyre több lehetőséget látnak korunk fejlesztői. Annak ellenére, hogy például az Apple is elkülöníti a Mac OS-t és az iOS-t, az új OS X rendszeren már jóval könnyebb a munkafolyamatok folytatása asztali gépen, és néhány telefonos funkció is elérhető a rendszeren, mint például az iMessage. Reméljük nem bukik bele a Microsoft egyedülálló víziójába, de meglehet nem tudja majd elsőre áthidalni az összeolvasztás során felmerülő problémákat. Gondoljunk csak bele, a legnagyobb feladat nem az, hogy a mobil appok fussanak a PC-ken, hanem hogy ez fordítva is elérhető legyen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés