Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent tud rólunk a Motorola

Dotkom

Mindent tud rólunk a Motorola

Az amerikai vállalat gyűjti a felhasználók adatait.

Igen kínos dolgot fedezett fel egy amerikai blogger. Ben Lincoln aki főállásban biztonsági mérnökként tevékenykedik ugyanis észrevette, hogy a Motorola visszaél a felhasználók személyes adataival. Lincoln szerint az ismert amerikai gyártó egy titkosítatlan HTTP csatornán ugyanis több, igen érzékeny felhasználó adatot juttat vissza magához a készülékekről. Az úriember állítása szerint legfőképp az ismerősök nevei, GPS adatok, e-mailcímek kerültek a gyártó birtokába.

motorola1-700x525-640x480

Nyilvánvaló, hogy az e-mail címek legfőképpen a Facebook és Twitter fiókok miatt lehetnek érdekesek, de a Photobucket, Picasa, YouTube, Exchange ActiveSync, IMAP/POP3 email, Yahoo Mail és Flickr adatok sem voltak biztonságban, igaz, ezeket titkosított HTTPS csatornán át szerezték meg.

Lincoln állítása szerint minden bizonnyal begyűjtésre kerültek a készülékek IMEI és telefonszámai, tárolt applikációk adatai illetve az alkalmazásokhoz tartozó jelszavak és felhasználónevek is. Mivel az illető az USA területén él, így ő az ottani készülékeket vizsgálta meg, tehát kifejezetten érdekes lenne tudni, hogy vajon az európai piacon kapható modellek mennyire élnek vissza a felhasználók bizalmával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés