Connect with us

Hirdetés

technokrata

Különválik a Time Warner és az AOL

Dotkom

Különválik a Time Warner és az AOL

Az év végén szétválik a nyolc éve egyesült America Online és a Time Warner, és önáló cégekként működnek majd tovább.

A Time Warner bejelentette, hogy valamikor az év végén megválik az AOL részlegétől. Elemzők szerint a két cégnek nem sikerült kihasználnia az egyesülésben rejlő lehetőségeket és a nyolc éve még rendkívül befolyásos internetes cég, az America Online mára a szórakoztatóipari és médiavállalat egyik leggyengébben teljesítő részlegévé vált.

Az AOL fénykorában betárcsázós internet hozzáférésekkel látta el az amerikai háztartások jelentős részét és internetes tartalomszolgáltatással foglalkozott. Az egyesülés óta eltelt nyolc évben, a jobb ajánlatokat kínáló többi szolgáltatónak sikerült elcsábítania az előfizetőit, miközben a Google és más cégek az internetes hirdetésekből származó bevételeit tüntették el.

Amikor a két cég egyesült, akkor a közös cég nagyobbik része az AOL részvényesek kezébe került, az internetszolgáltató tulajdonképpen megvásárolta a több filmstúdiót és  tévécsatornát, többek közt a CNN-t, vagy a HBO-t is üzemeltető céget 147 milliárd dollárért. Elemzők szerint az egyesülés azért jöhetett létre, mert az internetes cég részvényei rendkívül túlértékeltek voltak a dotcomlufi kipukkadása előtt.

A szétválást az AOL közelmúltban kinevezett igazgatója Tim Armstrong fogja irányítani, aki korábban a Google hirdetési részlegét vezette. “Úgy gondoljuk, hogy az America Online sokkal jobban ki tudja majd használni a lehetőségeit független cégként és egy vezető internetes válalattá fog válni.”- nyilatkozta Jeff Bewkes a Time Warner igazgatója a BBC-nek a szétvállás okairól.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés