Connect with us

Hirdetés

technokrata

VIPRE: hatékony vírusirtó magyarul

Dotkom

VIPRE: hatékony vírusirtó magyarul

Karanténban hagyja futni a kártékony szoftvereket, így azok kárt nem tehetnek, de elárulják magukat.

A Sunbelt Software hazai képviselete bejelentette a VIPRE Antivirus + Antispyware vírusirtó új, 3.2-es változatát, amely immár magyar nyelven is elérhető. A VIPRE Antivirus + Antispyware védelmi rendszer proaktív vírusvédelmet, teljes értékű kémprogramok elleni védelmet, kernel szintű fájlvédelmet, rootkit eltávolító technológiát és az e-mailekben érkező káros csatolmányok szűrését nyújtja egyetlen programban. A napi többszöri vírus- és kémprogram adatbázis frissítés segítségével a szoftver automatikusan és észrevétlenül működik otthoni és vállalati környezetben egyaránt.

A 2008 nyarán debütált VIPRE számos fejlesztésen, finomításon esett keresztül, amelyek egyrészt a modern kártevőkkel szembeni hatékony védelmet, másrészt a lehető legegyszerűbb kezelhetőséget és észrevétlen, kevés hardverkapacitást igénybe vevő működést célozták. A legfrissebb változat egy virtuális számítógépet is felépít, amelyben kísérletileg, egyfajta számítógépnek álcázott víruskaranténban hagyja működni a gyanús programokat, működésük alapján kiszűrve az új kártevőket.

AVIPRE MX-V névre keresztelt virtualizációs eljárás egy teljes számítógépet szimulál mindössze 400 KB, vagyis mindössze egy mobiltelefonnal készített fénykép méretét kitevő memóriában: az ál-számítógép BIOS-t, Windows-t, fájlrendszert, beállításjegyzéket és hálózati kapcsolatokat is tartalmaz. A számítógép ellenőrzésekor ezen a fiktív számítógépen futhatnak az alkalmazások, így a vírusok és trójaiak is: létre tudnak hozni könyvtárakat, amikbe le tudnak tölteni fájlokat, gyűjthetnek adatokat, beépülhetnek a Windows indulásába és fertőzhetnek futtatható fájlokat, de mindezt csak teljesen ártalmatlanul, a 400 KB memóriába sűrített virtuális számítógépen. A virtualizált környezet a Sunbelt szakembereinek jóvoltából ráadásul annyira hasonlít a valódi Windowsra, hogy még valódi Windows programhibákat, úgynevezett bugokat is tartalmaz, így a kártevő alkalmazások teljes mértékben azt hihetik, hogy egy valódi PC-n tevékenykednek. A VIPRE pedig e kísérleti laborban megfigyeli, illetve nyakon csípi az új, még ismeretlen kártevőket, majd karanténba zárja őket és megakadályozza, hogy elindulhassanak.

CounterSpy nevű kémprogram eltávolító teljes tudásának segítségével teljes értékű kémprogram védelmet biztosít, amelyet a szoftver immár közel 20 millió kártevőt tartalmazó adatbázisával ér el. Így nincs szükség kiegészítő kémprogram eltávolító programra, ráadásul a VIPRE lényegesen kevesebb hardver erőforrást igényel, mint egy különálló vírusirtó és egy különálló kémprogram eltávolító együtt. Másrészt viszont nem tartalmaz olyan alkalmazásokat – például spamszűrőt –, amelyek feladatait ma már legtöbb esetben a szolgáltatók, levelezőkliensek vagy specializált programok látják el nagy hatékonysággal. A VIPRE például csak az e-mailek káros csatolmányait szűri ki, ezért nincs benne spamszűrő motor, így kedvezőbb árú és gyorsabb működésű az integrált védelmi programoknál.

A Sunbelt a családok számára nem számítógépenként kínál védelmi megoldást, hanem egy családnak biztosít informatikai védelmet korlátlan számú gépre, így elkerülhető az a jelenlegi helyzet, hogy egy számítógép védelmi szoftvereire néhány év során a felhasználó többet költ, mint amennyibe a gép került.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés